27 Kasım 2011 Pazar

Beyinsel Gelişimde Zeka Oyunları

Beynimiz bizim en büyük ve en değerli şansımızdır. Allah tarafından verilmiş en büyük armağan ve bir hazinedir. Bizim tüm vücudumuzun kontrolü ondadır. Kumanda görevi görür. Ona ne kadar iyi bakabilirsek, o kadar iyi gider yaşamımız. Standardı daha yüksek bir hayat sürmemiz için son derece mühimdir. Pamuklara sarmalanacak, kol kanat gerilecek titizliklere eş değerdir, göstereceğimiz önem Öyle olmalıdır daha doğrusu.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Beyin jimnastiği diye bir şey duyarız sürekli. Beyninizi çalıştırın, boş durmayın ve benzeri birçok laf duyarız. Bunların altındaki anlamları iyi özümsemek gereklidir. Vücudumuza bakmak bir gereksinimdir. Her yönüyle bilinçli olmak bir zorunluluktur. Beyinin de çalıştırılması aynı şekilde bir şarttır. Beyinin fonksiyonunu kaybetmemesi adına sürekli canlı, taze, diri tutmak lazımdır. Bu da çeşitli aktiviteler ile mümkün olabilmektedir.

Bunların başında Zeka oyunları geliyor. İlk bakıştı, zeka oyunu denilince, korkutucu veya dışlayıcı bir görüntüye, algıya sahip olabiliyor. Fakat zeka oyunlarını oynamanız için sadece zeki olmanız gerekmiyor. Hayatta her şeyi başaramazsınız. Bazı şeyler için doğuştan kabiliyet gerekir. Fakat denemek her zaman yapılması gereken en büyük özelliklerden biridir. En başta önyargısız bir yaklaşım ister. Kendinizi de ikna edebilmeniz gerekir.

Çeşitli Zeka oyunları, hem eğlenceli vakit geçirmeyi temin ederken, hem de sizin  beyin jimnastiği yapmanızı sağlıyor. Değişik tipteki oyunlarda, düşünme yeteneğinizi test ediyorsunuz. Karar verme işlevinizi tartıya koyuyorsunuz. Tabii bunları yaparken, beyin için gerekli olan besini sağladığınızı da unutmamak gerekir. Bir taşta iki kuş misali. Size tahmin edemeyeceğiniz bir yarar sağlıyor ve vaktinizi değerli kılıyor aslında.

Başta yabancı olsanız da, oyunları tattığınızda belli bir alışkanlık kazanıyorsunuz. Ondan sonra da kendiliğinden bir rutinleşme durumu oluyor. İstediğiniz zaman yarıda bırakabileceğiniz bir şey. Yani sizi ne esir ediyor, ne de zarar veriyor. Sadece ondan yarar alıyorsunuz. Katkı koparıyorsunuz. Kısacası, bu oyunları oynamamak için mantıklı bir nedeniniz bulunmuyor.  Kendinizi tatmin etmeye yetecek kadar dahi.

Çok küçük yaşlarda başlanılması uzmanlar tarafından önerilen bu oyunlar, beyinsel gelişimin de düzenli bir biçimde ilerleyebilmesi adına son derece hayati. Okullarda, daha ana sınıfından başlayarak bu tür oyunların oynanması teşvik ediliyor.  Bunun sağlanması için fırsatlar yaratılıyor. Tabii bu oyunlara iyi bir etiket vurulabilmesi için de seçilecek tip de çok kritik olabiliyor. Başlangıçta oluşacak iyi bir zihniyeti bu aktivitelerin devamını sağlıyor.

Daha fazla zeka oyunlarını öğrenmek ve oynamak isterseniz sitemiz http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder