27 Kasım 2011 Pazar

Öğretici Zeka Oyunları

Oyun oynarken bir yandan da yeni bir şeyler öğrenmenin hazzını hissetmek oyun severleri memnun eder. Genellikle oyun oynama aktivesini çocuklar yaptığı için ailelerde bu durumdan memnunluk hisseder. Çünkü; ebeveynler çocuklarının zamanını boşa gitmediğini, yararlı şeyler için kullandığını gördüğünde oldukça mutlu oluyor. Çocuklar Zeka oyunları oynayarak, hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de diğer arkadaşları gibi onlara bir yarar sağlamayacak, yarar sağlamadığı gibi şiddete eğilimli yapacak oyunlardan uzak duracaktır.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Çocuklar gelecek nesillerin temsilcileridir. Bu sebepten dolayı çocuk yaşlarında ne kadar donanımlı olurlarsa yani ne kadar bilgili ve başarılı olurlarsa ileride ki yaşamları o derece sağlıklı olur. Çocukların en büyük ihtiyaçlarından biri oyun oynamaktır. Oynadıkları oyunlar sayesinde akranlarıyla iletişim kurarlar ve toplum içinde pasif olmazlar, aktif olurlar. Aktif olan çocuklarda her zaman daha başarılı olur. oyun oynarken sokakta değil de ev içinde oynadıklarında anneler daha rahat olur.Çocukları göz önünde olur ve zararlı olabilecek her türlü faktörden uzak durur.

Yalnız çocuklar bilgisayar üzerinde oynadıkları oyunlardan bir müddet sonra keyif almamaya başlıyor. Yanında onunla konuşacak bir başka kişiye ihtiyaç duyuyor. Çocuklarınızın bu yönde gelişen ihtiyaçlarını gidermek için onlarla bir olup sizde oyun oynayabilirsiniz. Çocuğunuzla yarışabilir onun rakibi olabilirsiniz. Üstelik oyun oynamaktan da sıkılmayacaksınız. Zeka oyunlarının her yaş grubundan insana hitap etmesi sizi de cezp edecek ve çocuğunuzla birlikte oyun oynamanın keyfini çıkaracaksınız.

Zeka oyunlarının farklı türleri vardır. Bu türlerden bazıları şöyledir; akıl becerisi, kelime oluşturma, aynı resmi bulma, bilgi soruları, labirent, satranç, çıkış yolu bulma, hafıza kullanma, kelime tahmin etme, hesap yapma ve daha bir çok konuda geniş bir oyun yelpazesine sahiptir. Bu oyunları veya benzeri zeka oyunlarını oynamak için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder