27 Kasım 2011 Pazar

Oyunlar Ve Zeka Oyunları

Zeka oyunu oynamayı tercih eden, oyun severler diğer oyunculara göre biraz daha ayrıcalıklı oluyor.Çünkü; herkes zeka oyunu oynamanın önemli olduğu bilincinde değildir. Bu bilinci erkenden fark edenler diğer oyunculara oranla daha ayrıcalıklı olduğunu düşünüyor. Zeka oyunları sayesinde zamanınızı iyi bir şekilde değerlendirdiğiniz gibi sadece bununla sınırlı kalmıyor ayrıca kendinizi de tanımış oluyorsunuz.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunları oynarken kendinizi tanıdığınızı bilmek, güzel bir duygudur. Bunca yıldır, kendinizin hangi konularda başarılı olduğunuzu veya başarısız olduğunu biliyor muydunuz. Gördükleriniz konusunda ne kadar dikkatlisiniz veya gördüklerinizle size sunulan diğer görsellik arasında nasıl bir bağlantı kurduğunuz bu kurulan bağlantının ne derece uyum içinde olduğunu da Zeka oyunlarıyla öğreneceksiniz. Sadece görsel konularda başarınız hakkında bilgi sahibi olmayacak, beyninizi ne kadar kullandığınız, rakamlar aranızın nasıl olduğu, hesap yaparken ne kadar pratik olduğunuza dair daha onlarca husus hakkında kendinizi tanıyacaksınız.

Okuma , yazma konusundaki başarılarınızı da zeka oyunlarının çeşitliliği arasında göreceksiniz. Tüm bunların yanında bugüne kadar sahip olduğunuz birçok bilgiyi de kullanacaksınız. Bazen genel kültür bilgilerinizi bazen ise bugüne kadar okulda öğrendiğiniz ve unuttuğunuzu sandığınız birçok bilgiyi tekrar kullanacaksınız. Zeka oyunları sayesinde yıllardır kullanmadığınız ama kullanmadığınız için bu bilgileri de unutmadığınız her türlü bilginiz tekrar canlanacak ve bu sayede çağın hastalığı olan unutkanlıktan kurtulacaksınız.

Unutkanlık durumunu, insanlar  ilk zamanlarda pek dikkate olmazlar. Yorgundum, aklım karışıktı veya arada böyle şeyler olur çok normal diyerek geçiştirirler. Oysa unutkanlık bir zaman sonra ciddi bir hastalık oluyor ve bu durumdan kurtulamıyor. Unutkanlıktan uzak olmak için zeka oyunları oynamalısınız ve böylelikle beyninizi sürekli kullanırsınız.

Zeka oyunları hakkında daha fazla bilgi için ve zeka oyunları oynamak için  http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder