27 Kasım 2011 Pazar

Tahmin Ve Zeka Oyunları

Zeka oyunlarının, hafıza oyunlarıyla çok benzerlik göstermesinden dolayı, beyninizi ne kadar kullandığınızı ölçebilir ve ne kadar doğru bilgilere sahip olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Ailenizle tatlı bir rekabet havası içinde bilgilerinize güvenerek yarışmak istiyorsanız zeka oyunları kategorisi içerisinde yer alan, bilgiye dayalı yarışmalar tamda bu durum için birebir olacaktır. Bu tatlı rekabet ortamı evinizin neşesi olacak ve alışkanlığınız olacaktır.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunlarını sürekli oynamayı alışkanlık edindiğiniz zaman, sanki her gün televizyon izliyor, gazete okuyor, radyo dinliyor veya yemek yiyor gibi günlük yaptığınız işler arasında yer ayırıyorsunuz. Zeka oyunlarının yaş sınırlaması olmadığı için her yaş grubundan insan kolaylık oynayabiliyor. Ayrıca her kültürden insanın oynarken kolayca anlayabileceği türden oyun sistemi sizlere sunulmuştur. Artık ülkemizde çocuklar, eski zamanlarda ki gibi rahat yetişemiyor.

Eve bağlı ya da kreşe bağlı olarak yaşamlarını sürdürüyor. Oysa eski zamanlarda çocuklar, annelerinin izniyle sokakta arkadaşlarıyla birlikte doyasıya oynuyordu. Ve bu oyunlar sayesinde daha paylaşımcı oluyor, iletişim kurarken de kolaylıkla kendini ifade edebiliyordu. Günümüzde insanların kötü niyetli olması ve kötü hayat şartlarından dolayı artık sokaklardan evlere çocuk sesi duyulmuyor. İki mahalle arasında maçlar olmuyor, çocuklar akranlarıyla iletişim kuramıyor ve içe kapanık oluyor.

Bu sebeplerden dolayı gelecek nesil asosyal bir hal alıyor. Bu durumdan dolayı, okulda derslerinde başarı sağlayamıyor, arkadaşlarına karşı paylaşımcı olmuyor, bencil oluyor. Oysa eskiden çocuklar sürekli oyun oynayıp, akranları veya büyükleriyle iletişim kurabildiği için kendine özgüveni oluyordu. Çocukların bu vaziyetleri, çocukluklarını sokakta doyasıya geçirmiş ebeveynleri üzüyor ve bu durumun giderilmesi için araştırma içerisinde oluyor.

Pedagoglar, çocukların oyun oynadıkları müddetçe sosyal olacaklarını ve başarılı bir fert olarak yetişeceklerini sürekli olarak dile getirmektedir. Bilgisayar oyunları arasında bulunan zeka oyunları çocuklarınızı başarıya yaklaştıracaktır.

Daha fazla bilgi için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder