27 Kasım 2011 Pazar

Zeka Nedir Oyun Nedir

Zekâ ne demek sizce? Akıllı olmak mı, yoksa beyni en randımanlı bir şekilde kullanma kabiliyeti mi? Zekâ birçok kişi için farklı anlamlar taşıyabilir. Zekâ küpü, ileri zekâ, geri zeka gibi birçok değişik kalıba girmiştir aslında. Zekâ seviyemiz bile çeşitli testlerle ölçülebilmektedir. Bana göre zekâ, bir bilinç algısıdır. Zekânın taşıyamayacağı büyük anlamlar ile çok hafif kalacağı düşük anlamlar arasındaki dengedir önemli olan. Bu dengeyi kurduğunuzda, siz zekânızı iyi bir şekilde nitelendirebiliyorsunuz demektir.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zekânın yakıştığı isimlerden en başta geleni oyunlar olsa gerek. Zeka oyunları, değişik yerlerde birçok oyun severi karşılıyor. İnternet sitelerinde, okullarda, oyun dükkânlarında, gazetelerde, dergilerde… Zekânızı ölçtüğünü sanmayın onların. Çok daha büyük bir iş yapıyorlar. Sizin zihinsel şurubunuz onlar. Beyinsel terapiniz. Aklınızın direnç kaynakları. Kısacası onlar düşündüğünüzde de önemli ve etkinler.

Çocuklarla henüz bebek çağında tanıştırılan bu oyunlar, beyinsel gelişimde büyük katkı sağlıyorlar. Oldukça önemli bir görev üstleniyorlar. Eğitimciler de bundan fazlası ile yararlanıyorlar. Okullarda bu tip oyunlar hem görsel hem işitsel anlamda sunuluyor çocuklara. Onların iyi bir zihinsel mevcudiyet kazanması adına çok kritik bir husus. Birçok uzman da bu oyunları öneriyorlar. Sadece çocuklar için değil. Her yaş için.

Bugün gelinen noktada, oldukça çeşitlenen bu oyunlar kalitesini de arttırmış durumda. Artık çok daha ilgi çekici. Bu ilgi çekicilik oyunlara bağlılık adına oldukça güzel bir şey. Çekiciliğin ardından içeriğinden doyuruculuk karşılıyor. Keyif aldıkça ve kendiniz zorlamanın o tadını tattıkça daha hoşlanıyorsunuz. Zaten bu oyunların çeşitli uzman danışmalar tarafından destekleniyor. Firmalar hazırlık sürecinde bu danışmanlardan önemli ölçüde yararlanıyorlar.

Bazı alanlarda çeşitli turnuva organizasyonları da yapılıyor. Bu rekabetin kapsama alanını en iyi şekilde kullanmak demek. Yani bu eğlence ve tada, bir hedef ekliyor. Bu da keyfin daha üst noktalara çıkmasını sağlıyor. Heyecanın eşlik etmesi ile daha derin olarak yaşanan duygular, oyunlara kolay uyum sağlamaya yardımcı oluyor. Bu turnuvalarda çeşitli ödüller de sunuluyor.

Toparlayacak olursak, Zeka oyunları günümüzde önemli bir konumda yer alıyor. Bu oyunlarla henüz tanışmamış olanlara da tavsiyem, bir an önce merhaba demeleri. Denemek kadar güzel bir şey yoktur. Denemeden herhangi bir karar varamaz, fikir ortaya atamazsınız. O yüzden bu geniş dünyaya bir girip, o havayı koklayın derim. Kolay gelsin şimdiden.

Çok daha fazla oyundan haberdar olmak isterseniz http://www.zekaoyunlari1.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder