27 Kasım 2011 Pazar

Zihinsel işlev

Günümüzde, birçok alanda önemli gelişmeler yaşanıyor. Çağ teknoloji çağı oldu. Teknolojinin eliyle birçok alanda önemli ilerlemeler kaydediliyor. Tıpta, günlük yaşamda, eğitimde, bilimde büyük adımlar atılıyor. Sürekli araştırmalar yapılıyor. Yeni definelere varmak adına önemli çabalar gösteriliyor. Bir sır perdesini aralıyormuşçasına, sabırlı ve bilinçli iz sürümleri yapılıyor. Tabii bunlar yaşanıyor olsa da bazı realiteler de çok net bir şekilde ortada.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Bugün, her ne kadar önemli gelişmeler ışığında birçok hastalık tedavi edilebilir duruma gelse de, beyin organına dokunulamıyor. Tamam, büyük ilerlemeler var. Özellikle beyin cerrahisinde çok umut verici gelişmeler var. Fakat doğuştan gelen veya küçük yaşlarda başlayıp ilerleme kaydeden zihinsel problemler, maalesef ki telafi edilemiyor. Bugün, birçok zihinsel özürlü insanımız var. Bir şekilde hayat tutunmaya çalışıyorlar. Bazı noktalarda sorgulamak çok zorunlu hale geliyor.

Beyinin küçük yaşlardan itibaren en iyi şekilde eğitilmesi gerekiyor. Çünkü beyin olgun ve kontrollü bir yapı değil. Bugün birçok zihinsel hastalığın altında eğitimdeki eksiklikler yatıyor. İhmaller, bilinçsizlikler önemli rol oynuyor. Böyle bir gerçek düzeninde, bazı şeylerin önemi daha iyi anlaşılıyor. Beyinin kontrole alınması ve kollanması, bazı hastalıkların önüne geçebiliyor. Bitirici olmasa bile en azından yavaşlatıcı, düzey azaltıcı olabiliyor.

Zeka oyunları bu çerçevede gerçekten önemli işlevlere sahip. Doktorlar, eğitimciler bu konunun altını çiziyorlar. Küçük yaşlarda bu tür oyunlarla tanıştırılan çocuklarda, önemli gelişmeler gözlemleniyor. Öyle ki düşünme, karar verebilme gibi mühim işlevlerde başarılı oldukları ortaya çıkıyor. Yani daha iyi bir zihne sahip oluyorlar.  Başlayabilecek çeşitli zihinsel problemlerin de en önemli koruyucularından oluyor bu oyunlar.

Baktığımızda internette, okulda, yazılı ve görsel basında fazlaca yer buluyor. Zeka oyunları eğlenceli bir tedavi yöntemi gibi aslında. Size keyif aldırarak, beyine tempo kazandırıyor. Eğlenceli bir şekilde terapi uyguluyor. Zamanla da siz de önemli zihinsel ilerlemelerin oluşması, daha hızlı yol almanız için zemin hazırlıyor. Yaşınız ilerledikçe beyinin siz için ne kadar kıymetli olduğunuz anlıyorsunuz. İşte o noktaya geldiğinizde keşke lerinizi önlüyor.

Zihinsel sağlık ve kabiliyet ilerideki yaşamınızı da yönlendiriyor aslında. Hayat bir karar verme süreci. Bu süreçte sağlık bir zihne ihtiyaç duyuyorsunuz. Her konuda karar verme periyodu bulunuyor. Bu kararların geriye dönüşü maalesef ki bazen oldukça zor oluyor. Hatta hiç mümkün olmuyor. Yaşamınızda her an ihtiyaç duyacağınız beyinsel işlevlerinizi, daha geliştirmek veya korumak adına zeka oyunları sizleri çağırıyor.

Daha detaylı oyunlar için http://www.zekaoyunlari1.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder