27 Kasım 2011 Pazar

En Akıllı Zekâ Oyunlarını Oyna

Zekâ oyunları, adından da anlaşılacağı üzere zekaya olumlu katkısı olan bilgisayar oyunlarıdır. İnternet olan her yerden kolaylıkla ulaşılabilen bu zekâ oyunlarında önemli olan hız ve kalitedir.

Küçük çocukların zekâ gelişimlerine katkısı olması açısından ahşaptan ya da sağlıklı plastikten yapılmış zekâ oyuncakları oynatılır. Belli bir yaştan sonra da özellikle okul çağına girilmesi ile birlikte yaş düzeyine uygun Zeka oyunlarına geçilir. Zekâ oyunları kâğıt üzerinde ya da farklı materyaller şeklinde olabildiği gibi bilgisayar ve internet gibi dijital ortamlarda da olabilmektedir.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Bugün internet dünyasında sayısız zekâ oyunu sitesi vardır. İnternetteki zekâ oyunlarının sayısı bilinemezken hızla çoğalan bu tarz oyun içerikli oyun sitelerinin sayıları da tahmin edilemiyor. Tam da bu noktada seçici davranılması gerekiyor ve oyun sitelerinin içeriğinin güvenirliğinin kontrol edilmesi büyük önem arz ediyor. http://www.zekaoyunlari1.com sitesi tamamen online oyun içerikli bir sitedir. Sitede zekâ oyunları, hafıza oyunları, göz yanılmaları oyunları, Puzzle oyunları, beceri oyunları ve Sudoku oyunları olmak üzere 6 ana kategori yer alıyor.

Her kategoride yüzlerce oyun çeşidi bulunmaktadır. Bu online Zeka oyunları sitesini diğerlerinden ayrıcalıklı yapa özellik ise bir oyun sitesinde bulunması çok önemli olan hız, kalite ve güvenliliktir. Oyunların tümü çok hızlı bir şekilde yüklendiği gibi görsel yönden de oldukça kalitelidir. Bunun yanında hiçbir oyun bilgisayarınızın sistemine zarar vermez, bilgisayarınıza virüs bulaşmasına sebep olmaz. Zekâ oyunlarının titiz bir ön inceleme sonucunda seçilip ilgili siteye yerleştirildiğinin de altını çizmekte fayda var.

Özellikle çocuğunun bilgisayarda hem oyun oynarken hem de zihinsel gelişimine olumlu yönde katkı sağlamasını isteyen anne ve babalarının içlerinin çok rahat edeceği bir oyun sitesi zekaoyunlari1.com. Bu sitede gönül rahatlığı ile zekâ oyunlarının hepsini oynayabilirsiniz.

Oyun Oynayarak Zekânızı Geliştirin

Oyun denilince akla ilk gelen fiziksel hareket gerektiren oyunlardır. Oyunlarda aranan özellik hem fiziksel hem de zihinsel gelişime katkı sağlamasıdır. Teknolojinin gelişmesi ile beraber oyunlar sokaklardan bilgisayar ortamına taşındı ve çeşit çeşit dijital oyunlar üretilmeye başlandı.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Oyunların bir kısmı Zekâ Oyunları şeklinde kendisini gösterdi. Zaten oyunların çok eskiden beri çıkış noktası da zekâyı geliştiriyor olmasıdır. Her oyun kendi ölçüsünde eğlendirici bir özelliğe sahiptir.  Bunun yanında asıl önemli olan bir oyunun zekâ seviyesini arttırıcı özelliğe sahip olmasıdır. Kendiniz ya da çocuğunuz için internetten Zeka oyunları seçerken de bu oyunların gerçekten en kaliteli oyun sitelerine yönelmeniz gerekmektedir. Bu konuda işinizi kolaylaştıracak harika bir online zeka oyunu sitesi önerisinde bulunacağız.

Türkiye’nin en iyi ve zekayı en çok geliştiren zeka oyunlarının yer aldığı oyun sitesi olan http://www.zekaoyunlari1.com adresinde tahmin ettiğinizden de kaliteli oyunları bulacaksınız. Zekaoyunlari1.com sitesinde Akarsu Bulma oyunundan Bina Tamiratı oyununa kadar sayısız faydalı oyunu bir arada bulabiliyorsunuz. İstediğiniz oyunu menüden seçtiğinizde karşınıza o oyunun nasıl oynanacağı konusunda bilgi çıkıyor. Sonrasında istediğiniz an oyunu kolayca başlatabiliyorsunuz. Zeka oyunlarının başta zihinsel gelişim olmak üzere hafıza gibi pek çok konuda geliştirici özellikleri olduğu bilinmektedir. Bu sebeple hem çocuklar hem de yetişkinler için son derece yararlı olan zekâ oyunlarında nitelik çok önemlidir.

Size önerdiğimiz bu sitedeki online oyunların tümünü çocuklarınız da kendiniz de gönül rahatlığı ile oynayabilirsiniz. Yüzlerce oyun seçeneğinin yer aldığı sitede zeka oyunlarının yanında hafıza oyunları, göz yanılmaları oyunları, Puzzle oyunları, beceri oyunları ve Sudoku oyunu gibi hem öğretici hem de eğlendirici sayısız oyun yer alıyor. Bütün bu oyunları da ücretsiz bir şekilde oylanabiliyorsunuz.

Zeka Geliştiren Yüzlerce Online Oyun

Fiziksel aktivite gerektiren oyunlar kadar gereklidir zeka oyunları. Özellikle gelişme çağındaki çocukların bedenleri fiziksel hareketliliği olan oyunlara ihtiyaç duyarken hem çocukların hem gençlerin hem de yaşlıların beyinleri zihinsel aktivite gerektiren zeka oyunlarına ihtiyaç duyar.

Zeka oyunları, beynin tembelleşmesine karşı bire birdir. Unutkanlık ve hafıza kaybı gibi zihinsel sorunların önlenmesi ya da azaltılması için oynanması önerilen zeka oyunlarının en kaliteli olanlarına http://www.zekaoyunlari1.com adresinden ulaşılabilir. Bu adreste yer alan oyunlar sadece zeka oyunlarından ibaret değil ancak içerikteki bütün oyunlar zekayı gerektiren özelliklerden oluşmaktadır.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Bilgisayar oyunu tutkunu olup da internet başında saatlerini öldüren insanlar çoktur. Herkesin bildiği klasik bilgisayar oyunlarını oynarlar ama ne kendileri bundan bir şey öğrenir he de beyinlerine bir faydaları vardır. Oysa hiçbir oyun boşu boşuna oynanmamalıdır. Oynarken eğlenmek elbette ki şarttır ama bunun yanında zihin biraz da olsa yorulmalı, performans göstermeli ve zihinsel sorgulamalar gerçekleştirebilmelidir. Sadece zaman geçsin diye oynanan ve neredeyse otomatiğe bağlanıp bilinçsizce oynanan oyunlar size hiçbir şey kazandırmayacaktır.

Bugün binlerce insan zekaoyunlari1.com sitesindeki birbirinden akıllı Zeka oyunlarını oynayarak zihinlerini genç ve dinamik tutuyor. Oyunların kalitesi ve içeriği de oynayanların zevkli dakikalar geçirmesini sağlıyor. Oyun seçiminde hassas davranan site editörleri zeka gelişimine olumlu katkısı olan oyunları tek tek inceleyerek seçmektedir. Ayrıca her yaş grubunun zeka düzeyine uygun oyunlara yer verildiği için büyük küçük herkes bu sitenin online zeka oyunlarından faydalanabilmektedir.

Zekaoyunlari1.com adresinde yer alan oyunların bedava oynanabildiği detayını da hatırlatmakta fayda vardır. Bunun yanında zahmetli üyelik kayıtlarına gerek olmayan bu online oyun sitesinde herhangi bir zararlı reklam ya da içeriğe de yer verilmemektedir. Size sadece zevkinize uygun oyunu tıklayarak oynamak ve zekanızı çalıştırmak kalıyor.

En Yeni Zeka Oyunları

Oyunların zevkli ve eğlenceli yüzü hepimize sempatik gelir. Ancak oyundan oyuna fark olduğunu da unutmamak gerekir. Oyun oynarken o oyunun size bir faydasının olup olmadığını düşünür müsünüz? Zamanınızı hoş bir şekilde değerlendirdiğiniz oyun esnasında bir taraftan da zekânızın gelişmesini istemez misiniz?

Oyunlar, insanları eğlendirirken zekileştirmelidir de. Bu çok önemlidir. Sadece eğlenmek ve mutlu olmak için oyun oynanmamalıdır. Sizin beyninizi çalıştıracak, daha farklı düşünme stillerini geliştirmenizi sağlayacak oyunlarla da meşgul olmalısınız. http://www.zekaoyunlari1.com adresi, en güncel ve en iyi Zeka oyunlarının yer aldığı harika bir oyun sitesidir. Bu sitede yer alan oyunlar, zekayı geliştiriyor ve daha pek çok zihinsel aktivitenin gerçekleştirilmesini sağlıyor.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Beyin hücrelerinin yenilenmesi ve her daim genç kalması için zeka geliştiren oyunlarının oynanması gerektiği uzmanlar tarafından da söylenmektedir. Bu tarz oyunlar, beynin farklı düşünme stillerine sahip olmasını sağlıyor ve beynin değişik bölgelerini çalıştırıyor. Aslında bir anlamda oyun oynanırken beyin sorgulama ve düşünmeye itildiği için çalıştırılarak yoruluyor. Beynin yorulması burada olumlu yöndedir ve hücrelerin yenilenmesini sağlar. Daha duru bir şekilde düşünmeye başlarsınız. Zeka oyunları ile yakından ilgilenen kişilerin hayata çok farklı açılardan bakabildiklerini ve büyük başarılara imza attıkalrını görüyoruz. Unutkanlık ve hafıza zayıflığı gibi sorunlara karşı da zeka oyunu oynanması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Bu özelliklere sahip yüzlerce oyuna ev sahipliği yapan zekaoyunlari1.com sitesi, bilinçli bir şekilde oyun içeriğini oluşturmakta ve ücretsiz bir şekilde oyun severlerin hizmetine sunmaktadır. Oyunların oynanması için sıkıcı kayıt işlemlerinin de yer almadığı oyun sitesinde o kadar çok oyun çeşidi var ki önce hangisini oynayacağınız konusunda kararsızlığa düşebilirsiniz. Binlerce oyun sitesi arasında kararsızlığa düşmemeniz içinse biz size en gerekli oyun sitesinin adresini vermiş oluyoruz.

Türkiye’nin En Zeki Zeka Oyunları

Zekâ Oyunları, insanları kendisine bağlayan, oynandıkça zevkinin arttığı oyunlar kategorisinde yer alıyor. Dünyada Zekâ oyunu oynama tutkunu olan milyonlarca insan vardır. Zekâ Oyunları, oyunun yaşı olmaz dedirtecek farklı yaş seviyelerine uygun çeşitlerden oluşuyor.

Zekâ Oyunu seçerken nelere dikkat etmemiz konusunda nasıl bilinçli değilsek, internette Zeka oyunları oynayabileceğimiz en doğru siteyi seçme konusunda bilinçsiz davranabiliyoruz. Oysa gerçek bir zekâ oyunu, tam anlamıyla düşünmeyi ve sorgulamayı gerektiren, oynayan kişiye beyin jimnastiği yaptıran özelliklere sahip olmalıdır. Bütün bu özelliklere sahip zeka oyunlarını bir araya getiren çok kaliteli bir online oyun sitesi var: Zekaoyunlari1.com. Oyun arşivindeki zekâ oyunlarının kalitesi ve özellikleri incelendiğinde http://www.zekaoyunlari1.com adresinin Türkiye’nin en zeki zeka oyun sitesi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zekâ oyunları konusunda yeterli bilgiye sahip olan kişiler söz konusu siteyi incelediklerinde bunu daha iyi göreceklerdir. Zekâ oyunları arasında en çok oynanan oyunlar arasında Akıl Makinesi, Bakugan Kartları, Bil Kazan ve Blok Kesmece gibi oyunlar yer almaktadır. Zekaoyunlari1.com sitesinde barındırılan bütün Zeka oyunları çok hızlı bir biçimde yüklenerek hemen oynanmaya hazır hale gelmektedir.

Böylece sorunsuz bir oyun keyfi yaşanabilmektedir. Bilindiği gibi internetten oynan oyunların yüklenme ve zaman zaman kesilme gibi sorunları olabiliyor. Bir oyun sitesinin de kalitesi bu tarz sorunların yaşanmaması ile doğru orantılıdır. Ayrıca seçtiğiniz oyunları çocuklarınızla, arkadaşlarınızla ve ailenizle de oynayabilmelisiniz. Oyunların içeriği bu noktada büyük önem arz etmektedir.

Her oyun size eğlenceli gelebilir ve hoşça vakit geçirmenize yardımcı olabilir. Fakat oyun oynarken boşa vakit geçirmek yerine o oyunun zekanızı geliştiren özelliğe sahip olması sizin açınızdan daha da iyi olacaktır. Bu sebeple zeka oyunlarını tercih ettiğinizde bir taşla iki kuş vurmuş olacaksınız.

Beyinsel Gelişimde Zeka Oyunları

Beynimiz bizim en büyük ve en değerli şansımızdır. Allah tarafından verilmiş en büyük armağan ve bir hazinedir. Bizim tüm vücudumuzun kontrolü ondadır. Kumanda görevi görür. Ona ne kadar iyi bakabilirsek, o kadar iyi gider yaşamımız. Standardı daha yüksek bir hayat sürmemiz için son derece mühimdir. Pamuklara sarmalanacak, kol kanat gerilecek titizliklere eş değerdir, göstereceğimiz önem Öyle olmalıdır daha doğrusu.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Beyin jimnastiği diye bir şey duyarız sürekli. Beyninizi çalıştırın, boş durmayın ve benzeri birçok laf duyarız. Bunların altındaki anlamları iyi özümsemek gereklidir. Vücudumuza bakmak bir gereksinimdir. Her yönüyle bilinçli olmak bir zorunluluktur. Beyinin de çalıştırılması aynı şekilde bir şarttır. Beyinin fonksiyonunu kaybetmemesi adına sürekli canlı, taze, diri tutmak lazımdır. Bu da çeşitli aktiviteler ile mümkün olabilmektedir.

Bunların başında Zeka oyunları geliyor. İlk bakıştı, zeka oyunu denilince, korkutucu veya dışlayıcı bir görüntüye, algıya sahip olabiliyor. Fakat zeka oyunlarını oynamanız için sadece zeki olmanız gerekmiyor. Hayatta her şeyi başaramazsınız. Bazı şeyler için doğuştan kabiliyet gerekir. Fakat denemek her zaman yapılması gereken en büyük özelliklerden biridir. En başta önyargısız bir yaklaşım ister. Kendinizi de ikna edebilmeniz gerekir.

Çeşitli Zeka oyunları, hem eğlenceli vakit geçirmeyi temin ederken, hem de sizin  beyin jimnastiği yapmanızı sağlıyor. Değişik tipteki oyunlarda, düşünme yeteneğinizi test ediyorsunuz. Karar verme işlevinizi tartıya koyuyorsunuz. Tabii bunları yaparken, beyin için gerekli olan besini sağladığınızı da unutmamak gerekir. Bir taşta iki kuş misali. Size tahmin edemeyeceğiniz bir yarar sağlıyor ve vaktinizi değerli kılıyor aslında.

Başta yabancı olsanız da, oyunları tattığınızda belli bir alışkanlık kazanıyorsunuz. Ondan sonra da kendiliğinden bir rutinleşme durumu oluyor. İstediğiniz zaman yarıda bırakabileceğiniz bir şey. Yani sizi ne esir ediyor, ne de zarar veriyor. Sadece ondan yarar alıyorsunuz. Katkı koparıyorsunuz. Kısacası, bu oyunları oynamamak için mantıklı bir nedeniniz bulunmuyor.  Kendinizi tatmin etmeye yetecek kadar dahi.

Çok küçük yaşlarda başlanılması uzmanlar tarafından önerilen bu oyunlar, beyinsel gelişimin de düzenli bir biçimde ilerleyebilmesi adına son derece hayati. Okullarda, daha ana sınıfından başlayarak bu tür oyunların oynanması teşvik ediliyor.  Bunun sağlanması için fırsatlar yaratılıyor. Tabii bu oyunlara iyi bir etiket vurulabilmesi için de seçilecek tip de çok kritik olabiliyor. Başlangıçta oluşacak iyi bir zihniyeti bu aktivitelerin devamını sağlıyor.

Daha fazla zeka oyunlarını öğrenmek ve oynamak isterseniz sitemiz http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz...

İnternetin En Zeki Zeka Oyunları

Zeka oyunlarını internetten online olarak oynamayı tercih edecekseniz, bilgisayarınızı kasmayan ve sisteminize virüs bulaştırmayan bir oyun sitesini tercih etmelisiniz. Zeka oyunlarının titiz ön incelemeden geçirildiği ve görüntü kalitesinin kontrole dildiği bir oyun sitesi hem keyif alarak oyun oynamanızı sağlayacak hem de göz sağlığınızı bozmayacaktır.

Zeka oyunlarının içerikleri konusunda anne ve babaların dikkatli olması gerekiyor. İnternetten seçilecek oyunlarda çocukların zihinsel gelişimine olumlu katkısı olan zeka oyunlarının tercih edilmesi çok önemlidir. Hatta öncelikle anne ya da baba söz konusu zeka oyununu oynayarak kontrol etmelidir. Çocuk yetişkin herkes gönül rahatlığı ile Zeka oyunlarını oynayabilmeli, oynatabilmelidir.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunlarının en önemli özelliği 7’den 70’e herkeste bağımlılık yapmasıdır. Beyin, düşündüğü ve sorguladığı için zeka oyunlarından zevk alır ve mutluluk hormonu salgılamaya başlar. Zeka oyunlarının oynandıkça daha çok keyif veriyor olması internette en çok tercih edilen oyun türünün zeka oyunları olmasını sağlamıştır. Zeka oyunu tutkunu olan dünya çapında milyonlarca insan yer alıyor. Bugün internet üzerinden yüz binlerce zeka oyunu online olarak her gün oynanıyor.

Zeka oyunlarında genellikle yaş sınırlaması yoktur ve oyunlar belli yaş çizgileri ile birbirinden ayrılmaz. Zeka oyunlarının düzenli bir kategorilendirmesini yapan ve zengin bir oyun arşivine sahip olan http://www.zekaoyunlari1.com sitesi güvenle oyun oynayabileceğiniz en güvenilir sitelerin başında yer alıyor. İçeriğinde yer verdiği zeka oyunları beyninizin sorgulama mekanizmasını çalıştıran türden özelliklere sahip. Bilinçli bir şekilde seçilen tüm oyunlar düşünme merkezli olan türler arasından tercih edilmiş.

Beyin jimnastiği yaptıran düşünmeyi ve de sorgulamaya sevk eden oyunlara Zeka oyunları denildiği bilinmektedir. Bütün bu özelliklere sahip en iyi zeka oyunları da bu sitede bir araya getirilmiş. Bu bakımdan bugüne kadar oyun oynadığınız en kaliteli oyun sitesi ile tanışmış olacaksınız.

Zeka Nedir Oyun Nedir

Zekâ ne demek sizce? Akıllı olmak mı, yoksa beyni en randımanlı bir şekilde kullanma kabiliyeti mi? Zekâ birçok kişi için farklı anlamlar taşıyabilir. Zekâ küpü, ileri zekâ, geri zeka gibi birçok değişik kalıba girmiştir aslında. Zekâ seviyemiz bile çeşitli testlerle ölçülebilmektedir. Bana göre zekâ, bir bilinç algısıdır. Zekânın taşıyamayacağı büyük anlamlar ile çok hafif kalacağı düşük anlamlar arasındaki dengedir önemli olan. Bu dengeyi kurduğunuzda, siz zekânızı iyi bir şekilde nitelendirebiliyorsunuz demektir.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zekânın yakıştığı isimlerden en başta geleni oyunlar olsa gerek. Zeka oyunları, değişik yerlerde birçok oyun severi karşılıyor. İnternet sitelerinde, okullarda, oyun dükkânlarında, gazetelerde, dergilerde… Zekânızı ölçtüğünü sanmayın onların. Çok daha büyük bir iş yapıyorlar. Sizin zihinsel şurubunuz onlar. Beyinsel terapiniz. Aklınızın direnç kaynakları. Kısacası onlar düşündüğünüzde de önemli ve etkinler.

Çocuklarla henüz bebek çağında tanıştırılan bu oyunlar, beyinsel gelişimde büyük katkı sağlıyorlar. Oldukça önemli bir görev üstleniyorlar. Eğitimciler de bundan fazlası ile yararlanıyorlar. Okullarda bu tip oyunlar hem görsel hem işitsel anlamda sunuluyor çocuklara. Onların iyi bir zihinsel mevcudiyet kazanması adına çok kritik bir husus. Birçok uzman da bu oyunları öneriyorlar. Sadece çocuklar için değil. Her yaş için.

Bugün gelinen noktada, oldukça çeşitlenen bu oyunlar kalitesini de arttırmış durumda. Artık çok daha ilgi çekici. Bu ilgi çekicilik oyunlara bağlılık adına oldukça güzel bir şey. Çekiciliğin ardından içeriğinden doyuruculuk karşılıyor. Keyif aldıkça ve kendiniz zorlamanın o tadını tattıkça daha hoşlanıyorsunuz. Zaten bu oyunların çeşitli uzman danışmalar tarafından destekleniyor. Firmalar hazırlık sürecinde bu danışmanlardan önemli ölçüde yararlanıyorlar.

Bazı alanlarda çeşitli turnuva organizasyonları da yapılıyor. Bu rekabetin kapsama alanını en iyi şekilde kullanmak demek. Yani bu eğlence ve tada, bir hedef ekliyor. Bu da keyfin daha üst noktalara çıkmasını sağlıyor. Heyecanın eşlik etmesi ile daha derin olarak yaşanan duygular, oyunlara kolay uyum sağlamaya yardımcı oluyor. Bu turnuvalarda çeşitli ödüller de sunuluyor.

Toparlayacak olursak, Zeka oyunları günümüzde önemli bir konumda yer alıyor. Bu oyunlarla henüz tanışmamış olanlara da tavsiyem, bir an önce merhaba demeleri. Denemek kadar güzel bir şey yoktur. Denemeden herhangi bir karar varamaz, fikir ortaya atamazsınız. O yüzden bu geniş dünyaya bir girip, o havayı koklayın derim. Kolay gelsin şimdiden.

Çok daha fazla oyundan haberdar olmak isterseniz http://www.zekaoyunlari1.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz...

Güzel Bir Plan

Geçen gün bir tartışmanın içerisinde buldum kendimi. Anlamsız gibi geldi. Fakat ilerleyen dakikalar ile birlikte mantıklı gelmeye başladı. Boş bir şey konuşmadığımıza kanaat getirdim. Hararetli ama kendi içinde kibar bir tartışmaydı. Konu Zeka oyunları ile ilgiliydi. Bununla bağlantılı bir çalışma içinde olan arkadaşı linç edercesine saldırıyordu bir başka arkadaş. Uğraşını boş ve gereksiz görüyordu. Bunu da anlatmaya çalıştı.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunları ile ilgi bir platform kurup bunu ileriye taşımak ve geliştirmek amacındaydı. Bunu da büyük emek harcayarak yapıyordu. Bu emeğine laf edilmesi biraz kötü hissetmesine neden olmuştu. Yaptığı işin boş bir çaba olmadığını biliyordu ve bunu da tartışma içerisinde oldukça iyi savunmuştu aslında. Ben de önemli bir tartışmanın içerisinde olduğumu düşündüğüm anda farklı bir yere çekmeye başladım akışı. Daha doğrusunu söylemek gerekirse, daha faydacı bir konuma çektim.

Günümüzde zihinsel aktivelerin anlamı da işlevi de çok önemli. Bu konuda fazlaca makale yazılıyor. Beynin iyi kullanılması, alıştırmalara tabi tutulması gerektiği her fırsatta belirtiliyor. Bu konuyu da bir şekilde ele alma boş bir uğraş değil, akılcı bir karar bence. Bunu her ikisine de belirttim. Yargıcı ifadelerle yüklenen arkadaş biraz yumuşadı. Bir şeyleri anlamıştı aslında. Bu emeğin iyi yerlere varacağını düşündüğümü aktardım. Sonra da tamamen bu konu üzerine dolaştı kelimeler.

Zeka oyunlarının önemini belirten çeşitli makaleler ile süslenecek bir konsept düşledim. Sonra da kategorize edilmiş çeşitli zeka oyunları. Bunun daha ileriki aşaması bir grup oluşumu. Yani zeka oyununu oynayanlar ve bu konudaki bilinçli kişilerden oluşan bir topluluk. Birlikte hareket edebilecek kararlılıkta ve organizasyon gücünde olan. En önemlisi beynin değerini, zihinsel gelişim ve bakımın önemini bilenler.

Bunları söylediğimde, yaptığı çalışmanın da bu doğrultuda olduğunu belirtti. Belli şeyler planlamıştı kafasında. Hatta bunları kağıda dökmüştü çoktan. Bu uğraşında ve hedefinde arkasında olacağımı belirttim. Elimden geldiğince destek verebileceğimi söyledim kendisine. Konuşmalarımızda önemli uyuşmalar bulunuyordu. Onunla birlikte hareket etmenin vereceği keyiften emindim. Sohbetimiz artık tartışmayı örtmüş, planlamanın zeminin hazırlamıştı.

Giderek artan fikir dünyasında yeni bir yaratıcılık eseri ortaya çıkabilirdi. Kamuya da fayda sağlayacak bir şeydi bu. Çünkü insanların sağlık konusunda fazlası ile bilinçlenmeye ihtiyaçları var. Beynin önemini kavramaya ve icraatçı olmaya ihtiyaçları var. Maalesef ki toplumsal anlamda çok da idealist değiliz. Bunu öncüler vasıtası ile gerçekleştirmek son derece şık olacaktır diye düşünüyorum.

Daha detaylı bilgi için http://www.zekaoyunlari1.com sitemizi ziyaret edebilir ve birbirinden eğlenceli zeka oyunları oynayabilirsiniz..

En büyük cevher: Beyin

En önemli organımız neresi diye bir soru sorsak, sanıyorum ki 10 kişiden 9’unun cevabı beyin olur. Nasıl olmasın ki! İnsan biyolojisini az çok bilen, vücudunu tanıyan herkes beyinin öneminden haberdardır. Yaptığımız eylemler de beynin oynadığı rolün farkındadır.  Beyinin mahremiyetinin ne kadar üst düzeyde olduğunun bilincindedir. En usta cerrahların bile tereddütle yaklaşabildikleri beyin, halen tam olarak keşfedilememiştir aslında.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Çağımızın en önemli hastalıklarından biri Alzheimer kuşkusuz. Beyinin işlevini yitirmesi olarak adlandırabiliriz halk dilinde. Gerçekten en berbat hastalıklardan bir tanesi. Sizi bilinçsizce hareket etmeye programlıyor. Yapabileceğiniz de çok bir şey bulunmuyor. Pek çoğumuzun yakınlarında rastlamıştır bu illete. Oldukça yaygın ve git gide yayılıyor da. Bu bela ile uğraşan bilim adamları çeşitli şeyler geliştirmeye çalışıyorlar. Ancak elle tutulur bir sonuç almış değiller henüz.

Çeşitli bilimsel makaleler de bu hastalığın en önemli sebeplerinden birinin beynin görev dışı bırakılması olduğu belirtiliyor. Bu pek çok otorite tarafından da onaylanmış bir gerçek. Beyni çalıştırmadığınız takdirde zamanla işlevini yitiriyor. Nasıl bir kenara bıraktığınız tarihi araba, belli bir süre sonra işlevini yitiriyorsa, benzer bir durum. Arada çalıştırıp, motorunu kontrol etmeniz gerekir. Yoksa size küser ve bir daha geri döndürmek için çok büyük bedeller ödemek zorunda kalırsınız.

Beyinin çalıştırılması nasıl olur sorusuna çok detaylı açıklamalar mümkün. Beyin bir zihinsel aktiviteler birikimidir. Düşünme, karar verebilme. Tabii ki tüm vücudu koordine eder. Fakat siz zihinsel aktivite anlamında onu canlı tuttuğunuzda mümkündür tüm fonksiyonlarını yansıtması. Bunun için de zaten birçok alan açılmıştır. Siz besleyesiniz, bakasınız diye beyninize. Bunların da en başında Zeka oyunları gelmektedir. Bir besleme ve antrenman yöntemidir.

Zeka oyunları oldukça çeşitlenmiş durumda. Çok değişik oyunlar bulunuyor. Bunların bilgisayar tarzı da mevcut. Kartlı, piyonlu, yap-bozlu tarzı da. Daha doğrusu bir çatı altında şekillendirmek mümkün değil. Zihinsel değişik fonksiyonlara hitap edici özellikteler. Gerçekten günümüzün en yararlı eğlence kaynaklarından. Keyif verici ve sürükleyici olduklarını da eklemeliyiz. Yoksa bir haksızlık yapmış olacağız.

İş kendinizi buna alıştırmanızda kalıyor.

Beynin sizden beklediği çokça şey olduğunu unutmamanız gerekiyor aslında. Çoğu zaman biz bekliyoruz. Nasıl unuturum, nasıl kaybederim, nasıl seçemem gibi kendimize isyanımızı yansıtıyoruz. Aslında beynimizi yargılıyoruz. Fakat onun da bizden istediği ve veremediğimiz birçok şey olduğunu sanki unutuyoruz. O yüzden çatışma içinde olmadan beynimizi besleyelim, koruyalım. Sonra meyvelerini alacağımızı hatırlayalım.

Daha detaylı bilgi için http://www.zekaoyunlari1.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz...

Zihinsel işlev

Günümüzde, birçok alanda önemli gelişmeler yaşanıyor. Çağ teknoloji çağı oldu. Teknolojinin eliyle birçok alanda önemli ilerlemeler kaydediliyor. Tıpta, günlük yaşamda, eğitimde, bilimde büyük adımlar atılıyor. Sürekli araştırmalar yapılıyor. Yeni definelere varmak adına önemli çabalar gösteriliyor. Bir sır perdesini aralıyormuşçasına, sabırlı ve bilinçli iz sürümleri yapılıyor. Tabii bunlar yaşanıyor olsa da bazı realiteler de çok net bir şekilde ortada.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Bugün, her ne kadar önemli gelişmeler ışığında birçok hastalık tedavi edilebilir duruma gelse de, beyin organına dokunulamıyor. Tamam, büyük ilerlemeler var. Özellikle beyin cerrahisinde çok umut verici gelişmeler var. Fakat doğuştan gelen veya küçük yaşlarda başlayıp ilerleme kaydeden zihinsel problemler, maalesef ki telafi edilemiyor. Bugün, birçok zihinsel özürlü insanımız var. Bir şekilde hayat tutunmaya çalışıyorlar. Bazı noktalarda sorgulamak çok zorunlu hale geliyor.

Beyinin küçük yaşlardan itibaren en iyi şekilde eğitilmesi gerekiyor. Çünkü beyin olgun ve kontrollü bir yapı değil. Bugün birçok zihinsel hastalığın altında eğitimdeki eksiklikler yatıyor. İhmaller, bilinçsizlikler önemli rol oynuyor. Böyle bir gerçek düzeninde, bazı şeylerin önemi daha iyi anlaşılıyor. Beyinin kontrole alınması ve kollanması, bazı hastalıkların önüne geçebiliyor. Bitirici olmasa bile en azından yavaşlatıcı, düzey azaltıcı olabiliyor.

Zeka oyunları bu çerçevede gerçekten önemli işlevlere sahip. Doktorlar, eğitimciler bu konunun altını çiziyorlar. Küçük yaşlarda bu tür oyunlarla tanıştırılan çocuklarda, önemli gelişmeler gözlemleniyor. Öyle ki düşünme, karar verebilme gibi mühim işlevlerde başarılı oldukları ortaya çıkıyor. Yani daha iyi bir zihne sahip oluyorlar.  Başlayabilecek çeşitli zihinsel problemlerin de en önemli koruyucularından oluyor bu oyunlar.

Baktığımızda internette, okulda, yazılı ve görsel basında fazlaca yer buluyor. Zeka oyunları eğlenceli bir tedavi yöntemi gibi aslında. Size keyif aldırarak, beyine tempo kazandırıyor. Eğlenceli bir şekilde terapi uyguluyor. Zamanla da siz de önemli zihinsel ilerlemelerin oluşması, daha hızlı yol almanız için zemin hazırlıyor. Yaşınız ilerledikçe beyinin siz için ne kadar kıymetli olduğunuz anlıyorsunuz. İşte o noktaya geldiğinizde keşke lerinizi önlüyor.

Zihinsel sağlık ve kabiliyet ilerideki yaşamınızı da yönlendiriyor aslında. Hayat bir karar verme süreci. Bu süreçte sağlık bir zihne ihtiyaç duyuyorsunuz. Her konuda karar verme periyodu bulunuyor. Bu kararların geriye dönüşü maalesef ki bazen oldukça zor oluyor. Hatta hiç mümkün olmuyor. Yaşamınızda her an ihtiyaç duyacağınız beyinsel işlevlerinizi, daha geliştirmek veya korumak adına zeka oyunları sizleri çağırıyor.

Daha detaylı oyunlar için http://www.zekaoyunlari1.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz...

Zeka Oyunları Öğreticidir

Zeka oyunları, eğlendirmekle kalmıyor ayrıca öğretici oluyor. Zeka oyunları nasıl öğretici olur diye bir merakınız varsa, bu merakı Zeka oyunları oynayarak giderebilirsiniz. Düzenli olarak bu tarz oyunlar oynadığınız hiç farkında olmadan ciddi bir şekilde bilgi sahibi oluyorsunuz. Yavaş, yavaş edindiğiniz bilgiler hafızanızda kalıcı bir yer ediyor ve unutulmayan bilgilere sahip olmanın avantajından günlük hayatta yararlanıyorsunuz.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunları oynamanın yaş sınırı yoktur. Yaş sınırı olmadığı gibi aynı oyunu defalarca oynayabiliyorsunuz.bilgisayar sayesinde bir sınırlama olmadan defalarca oynayabileceğiniz zeka oyunları sizin için iyi bir beyin jimnastiği olacaktır. Zeka oyunları kategorisinde bulunan oyun türleriyle genellikle gazetelerin bulmaca eklerinde karşılaşıyoruz. Kelime bulma oyunları, rakam bulma oyunları, sarmal bulmacalar, çengel bulmacalar, iki resim arasındaki 7 farkı bulmak ve labirent oyunları gibi bir çok oyun türü gazetelerde veya ilgili dergilerde insanlara sunulmaktadır. Yalnız gazete üzerinde oynanan oyunlarda ufak bir yanlış yaptığınızda oyunun gidişatı bozuluyor ve oynadığınız oyundan aldığınız keyfe gölge düşüyor. Aynı oyun türlerini bilgisayar aracılığıyla internette oynadığınız zamanlarda, yapacağınız bir hata sizin oyundan alacağınız keyfe gölge düşürmeyecektir. Hata yaptığınız zamanlarda oyunu kapatıp, yeniden başlayabilme imkanınız olacaktır. Defalarca oynama imkanınız olan zeka oyunları sizin oyun oynamaktan aldığınız hazzı en üst seviyeye ulaştıracaktır. Zeka oyunları kendi arasında çeşitlere ayrıldığından her tür farklı bir kitleye hitap etmektedir.

Göz yanıltmaları, puzzle, resim bulmaca ve benzeri oyunlar genellikle yaşı küçük olan oyuncular tarafından tercih edilirken, kelime bulma, rakam bulma, matematik işlemi yapma, hesap yapma gibi oyunlarda ilk okul seviyesindeki çocukların tercihleri arasında yer almaktadır. Bilgi yarışmalarında sorulan ciddi bilgi birikimi gerektiren zeka oyunları da genellikle lise ve daha yüksek yaşlardaki oyuncular tarafından tercih edilmektedir.

Zeka oyunları oynamak için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tahmin Ve Zeka Oyunları

Zeka oyunlarının, hafıza oyunlarıyla çok benzerlik göstermesinden dolayı, beyninizi ne kadar kullandığınızı ölçebilir ve ne kadar doğru bilgilere sahip olduğunuzu öğrenebilirsiniz. Ailenizle tatlı bir rekabet havası içinde bilgilerinize güvenerek yarışmak istiyorsanız zeka oyunları kategorisi içerisinde yer alan, bilgiye dayalı yarışmalar tamda bu durum için birebir olacaktır. Bu tatlı rekabet ortamı evinizin neşesi olacak ve alışkanlığınız olacaktır.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunlarını sürekli oynamayı alışkanlık edindiğiniz zaman, sanki her gün televizyon izliyor, gazete okuyor, radyo dinliyor veya yemek yiyor gibi günlük yaptığınız işler arasında yer ayırıyorsunuz. Zeka oyunlarının yaş sınırlaması olmadığı için her yaş grubundan insan kolaylık oynayabiliyor. Ayrıca her kültürden insanın oynarken kolayca anlayabileceği türden oyun sistemi sizlere sunulmuştur. Artık ülkemizde çocuklar, eski zamanlarda ki gibi rahat yetişemiyor.

Eve bağlı ya da kreşe bağlı olarak yaşamlarını sürdürüyor. Oysa eski zamanlarda çocuklar, annelerinin izniyle sokakta arkadaşlarıyla birlikte doyasıya oynuyordu. Ve bu oyunlar sayesinde daha paylaşımcı oluyor, iletişim kurarken de kolaylıkla kendini ifade edebiliyordu. Günümüzde insanların kötü niyetli olması ve kötü hayat şartlarından dolayı artık sokaklardan evlere çocuk sesi duyulmuyor. İki mahalle arasında maçlar olmuyor, çocuklar akranlarıyla iletişim kuramıyor ve içe kapanık oluyor.

Bu sebeplerden dolayı gelecek nesil asosyal bir hal alıyor. Bu durumdan dolayı, okulda derslerinde başarı sağlayamıyor, arkadaşlarına karşı paylaşımcı olmuyor, bencil oluyor. Oysa eskiden çocuklar sürekli oyun oynayıp, akranları veya büyükleriyle iletişim kurabildiği için kendine özgüveni oluyordu. Çocukların bu vaziyetleri, çocukluklarını sokakta doyasıya geçirmiş ebeveynleri üzüyor ve bu durumun giderilmesi için araştırma içerisinde oluyor.

Pedagoglar, çocukların oyun oynadıkları müddetçe sosyal olacaklarını ve başarılı bir fert olarak yetişeceklerini sürekli olarak dile getirmektedir. Bilgisayar oyunları arasında bulunan zeka oyunları çocuklarınızı başarıya yaklaştıracaktır.

Daha fazla bilgi için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Heyecan Verici Zeka Oyunları

İlerleyen teknoloji sayesinde artık herkes bilgisayar sahibi oluyor ve bilgisayar kullanabiliyor. Bilgisayar kullanımının oldukça artmasının en büyük sebepleri arasında yer alan internet kullanımı, bilgisayar kullanıcılarını cezp ediyor. Günümüzde internet üzerinde yapılamayacak bir şey hemen, hemen hiç yok gibi. Bunun bilincinde olan internet kullanıcılarının, bilgisayar sistemlerinden beklentileri oldukça geniştir.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

İnternet üzerinden yapılan online alışverişler, acıktığımızda verdiğimiz yemek siparişleri, gideceğimiz sinemanın biletlerini önceden almak, internet bankacılığı, fatura ödemek ve daha nice avantajları, internet sayesinde yaşayabiliyoruz. Sadece bu yönde avantajlarımız olmuyor, ayrıca bilgisayarı her yönde kullanabiliyoruz. Ödevlerimizi yapabiliyor, dünya üzerinde herhangi bir yer hakkında fotoğraflarla desteklenmiş bilgilere ulaşabiliyor ve kendimizi geliştiriyoruz.

Bilgiye dair her şeye ulaştığımız gibi eğlenceye dair de her şeye bilgisayar kullanarak ulaşabiliyoruz. Aslında bilgisayar, internetle bizim aramızda bir köprü oluyor ve biz bilgisayar sayesinde internetin bizlere sunduğu bütün avantajlardan yararlanabiliyoruz. Televizyon izleyebiliyor, radyo dinleyebiliyor, sohbet siteleri sayesinde yeni arkadaşlıklar kurabiliyoruz. Eğlence adına daha fazla isteklerimiz oluyor ve doyasıya oyun oynamak istiyoruz. Hiçbir ücret ödemeden, üyelik şartı olamadan oyun oynamanın keyfini yaşamak istiyoruz. Oyun siteleri, internet kullanıcılarının bu yöndeki isteklerini göz önünde bulundurarak herkese uygun oyun türleri hazırlamaktadır. Zeka oyunları da bu oyunlar arasında sıkça tercih edilen türlerdendir.

Zeka oyunları, spor oyunları, kız oyunları, erkek oyunları ve daha nice oyun türü, oyun severlere sunulmuştur. Her oyun kategorisi kendi içerisinde de farklı bölümlere ayrılmaktadır. Zeka oyunları kategorisi içerisinde, hafıza oyunları, bulmacalar, göz yanılma oyunları, puzzle gibi farklı seçenekler bulunmaktadır. Bu oyunlar sayesinde dikkatinizin ve hafızanızın ne kadar kuvvetli olduğunu görecek böylece kendiniz hakkında bilmediğiniz bir yönünüzü keşfedeceksiniz.

Zeka oyunları oynamak için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Zeka Oyunları Ve Beyin Jimnastiği

İnsanlar oyun oynama konusunda çok şanslıdır. İstedikleri her türde doyasıya oyun oynama şansına sahip olan oyun severler, oyun oynarken üstelik sadece istedikleri türle sınır kalmıyor, ayrıca her oyun türü kendi arasında da çeşitlilik sunuyor. Araba yarışı oynamayı seven bir, oyuncu yarışını deniz kıyısında, şehrin göbeğinde, safaride, ormanda ve daha birçok mekanda oyun icabı arabasıyla yarış yapabiliyor. Kız çocuklarının oynadığı, yemek yapma oyunlarında da farklı mutfaklarda farklı araç-gereç ve malzemeyle yaptıkları yemeklerde kendi arasında çeşitlilik gösterebiliyor.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Oyun türleri öylesine geniş bir yelpazededir ki, oyun severler kendilerinin bu konuda çok şanslı olduğunu düşünür. Geçmiş yıllarda insanların istedikleri oyunları oynaması sınırlıydı,çok nadir olarak istenilen oyunları oynama imkanına sahip olan çocuklar veya yetişkinler bulunuyordu. Günümüzde ilerleyen teknoloji sayesinde bilgisayar kullanımı arttığı gibi, bilgisayar sistemlerinde değişim oldu. Bilgisayar sayesinde, çocukların farklı kategorilerde oyun oynama şansı da arttı.

İnternet üzerinden online olarak oynana bir çok oyun üyelik ve ücrette gerektirmiyor. Sadece bilgisayarın internete bağlı olması oyun oynamak için yeterli oluyor. Daha sonrası oyuncunun istekleri doğrultusunda şekle giriyor. Zeka oyunları da oyuncuların internet üzerinde sıkça oynadığı oyun türleri arasında yer alıyor. Zeka oyunlarıyla zaman hem su gibi akıp geçiyor hem de oyuncu oynarken öğreniyor ve eğleniyor.

Oyun oynarken eğlenmek kadar güzel başka bir şey daha yoktur. Herkes oyun oynama esnasında sadece eğlenmeyi ve boş zaman geçirmeyi amaçlıyor. Oysa zeka oyunu oynayanlar eğlenceyle birlikte boş zaman değerlendirme ve bu zaman değerlenirken de öğrenmeyi amaçlıyor. zeka oyunları ve zeka oyunlarına dair her türlü oyunu oynamanız için size bir oyun sitesi tavsiye ediyoruz http://www.zekaoyunlari1.com adresinde istediğiniz her türlü zeka oyununu oynayabilirsiniz.

Zeka Oyunları Eğlendirir

Oyunların, oyuncularını eğlendirdiği bir gerçektir ve bunun aksini ispat eden bugüne kadar henüz çıkmamıştır. Oyunlar eğlendirirken bir yandan da insanların zamanını almakta oldukça başarılıdır. Saatlerce oynadığı oyunun başından kalkamayan onlarca insan vardır ve bu insanlar oyun oynamaktan da son derece memnundurlar. Durum böyle olunca, oynanan oyunların hem zaman geçirmeyi hem de oyun severlerin eğlenirken, öğrenmesini sağlayan zeka oyunları geliştirildi.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunları, günümüzde insanların oynamaktan büyük keyif aldığı oyunlar arasında yer almaktadır. Bu oyun türü sayesinde insanlar beyin jimnastiği yapıyor ve bununda yararını unutkanlığın giderilmesi olarak görüyor. Zeka oyunu oynayan çoğu kişi unutkanlık yaşamıyor ve gündelik hayatta karşılaştıkları sorunlara karşı daha pratik çözümler buluyor bu pratik çözümlerle de hayatlarını, yaşamlarını bir parça daha kolaylaştırıyor.

Ayrıca  zeka oyunları, sayesinde bazen hesap yapma yeteneğinizde gelişiyor ve siz yeteneğinizin bu yönde geliştiğini fark etmiyorsunuz.çünkü; zeka oyunları yavaş yavaş beyninizin bütün işlevlerini kullanmanızı sağlıyor. Bunun yanında size hesap da  yaptırıyor ve oyun severler zeka oyunu oynarken bir çok konuda kendini geliştirmiş oluyor. Zeka oyunlarının,oynayıcı kitlesinin bir sınırlaması yoktur. Her yaş grubundan insanın oynayabileceği Zeka oyunları aslında bir nevi de sizin kendinizi daha iyi tanımınızı sağlıyor. Bazen rakamlarla, bazen yazılarla, bazen ise görsel değişikliklerle sizin ne kadar dikkatli olduğunuzu sınayan zeka oyunları, bu sayede kendinizi daha iyi tanımanızı sağlıyor.

Hesap işlemlerinde, okumada, yazmada veya gördükleriniz üzerindeki değişimlere ne kadar dikkat ettiğinize kadar daha bir yönden sizi deneyen zeka oyunları, hangi durumlarda başarılı oluyorsunuz ya da hangi durumlarda başarınız düşüyor bunu size belirtiyor.

Oyun oynarken hem eğlenmek, hem de öğrenmek istiyorsanız http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Zeka oyunları sizi oldukça eğlendirecektir.

Öğretici Zeka Oyunları

Oyun oynarken bir yandan da yeni bir şeyler öğrenmenin hazzını hissetmek oyun severleri memnun eder. Genellikle oyun oynama aktivesini çocuklar yaptığı için ailelerde bu durumdan memnunluk hisseder. Çünkü; ebeveynler çocuklarının zamanını boşa gitmediğini, yararlı şeyler için kullandığını gördüğünde oldukça mutlu oluyor. Çocuklar Zeka oyunları oynayarak, hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de diğer arkadaşları gibi onlara bir yarar sağlamayacak, yarar sağlamadığı gibi şiddete eğilimli yapacak oyunlardan uzak duracaktır.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Çocuklar gelecek nesillerin temsilcileridir. Bu sebepten dolayı çocuk yaşlarında ne kadar donanımlı olurlarsa yani ne kadar bilgili ve başarılı olurlarsa ileride ki yaşamları o derece sağlıklı olur. Çocukların en büyük ihtiyaçlarından biri oyun oynamaktır. Oynadıkları oyunlar sayesinde akranlarıyla iletişim kurarlar ve toplum içinde pasif olmazlar, aktif olurlar. Aktif olan çocuklarda her zaman daha başarılı olur. oyun oynarken sokakta değil de ev içinde oynadıklarında anneler daha rahat olur.Çocukları göz önünde olur ve zararlı olabilecek her türlü faktörden uzak durur.

Yalnız çocuklar bilgisayar üzerinde oynadıkları oyunlardan bir müddet sonra keyif almamaya başlıyor. Yanında onunla konuşacak bir başka kişiye ihtiyaç duyuyor. Çocuklarınızın bu yönde gelişen ihtiyaçlarını gidermek için onlarla bir olup sizde oyun oynayabilirsiniz. Çocuğunuzla yarışabilir onun rakibi olabilirsiniz. Üstelik oyun oynamaktan da sıkılmayacaksınız. Zeka oyunlarının her yaş grubundan insana hitap etmesi sizi de cezp edecek ve çocuğunuzla birlikte oyun oynamanın keyfini çıkaracaksınız.

Zeka oyunlarının farklı türleri vardır. Bu türlerden bazıları şöyledir; akıl becerisi, kelime oluşturma, aynı resmi bulma, bilgi soruları, labirent, satranç, çıkış yolu bulma, hafıza kullanma, kelime tahmin etme, hesap yapma ve daha bir çok konuda geniş bir oyun yelpazesine sahiptir. Bu oyunları veya benzeri zeka oyunlarını oynamak için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Rakamlarla Zeka Oyunu

Zeka oyunları sayesinde, zeka testi yapabilirsiniz. Dilerseniz kendinizi test edin dilerseniz çevrenizde bulunan insanlara bu oyunu oynatarak onların zekalarını test edin. Bu şekilde hangi arkadaşınızın ne derece de mantıklı hareket ettiğini görebilirsiniz. Ayrıca oyun esnasın hoş bir rekabet olur ve arkadaşlar arasında bir anda yarışma ortamı gibi bir durum söz konusu olur. Bu heyecanlı durum sizleri heyecanlandırdığı gibi eğlenmenize de zemin hazırlar.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunlarını yalnız oynadığınızda aldığınız zevki, birkaç kişi birlikte olarak oynadığınızda daha fazla hissedeceksiniz. Zeka oyunlarından aldığınız zevk ve memnuniyet sizin arkadaşlarınızda düzenli olarak yapacağınız  aktive olacaktır ve zeka oyunları günleriniz dahi olabilir. zeka oyunlarının belirli bir kesime hitap etmesi gibi bir durum söz konusudur. Her kesimden, her yaştan insan zeka oyunları oynayabilir.

Üstelik okuma- yazma bilmek zorunlu diye de bir şart koşulmuyor. Zeka oyunlarında genellikle, akılınızı nasıl kullandığınız, ne derece pratik olduğunuz ve karşılaştığınız durumlara karşı alternatif çözümler getirebileceğinize dair konulara yönelik oyun türleridir. Konuyla ilgili örnek vermek gerekirse, mesela size önce farklı resimlerin olduğu bir sayfa gösterilecektir, daha sonra o resimlerin üzeri kapanacak ve bir başka sayfada size resimler tek, tek belirtilecektir.

Bu belirtilen resimlerin ilk gösterilen sayfada nerede yer aldığını bulmanız isteniyor. Daha sonra verdiğiniz doğru cevapların her birinde puan alıyorsunuz. Bu oyunun amacı hafızanızın ne kadar kuvvetli olduğunu ölçmenize yardımcı oluyor. Ayrıca hafızanızın kuvvetli olduğunu ölçtüğünüz gibi ne derece dikkatli olduğunuzu da ölçmüş oluyorsunuz.

Zeka oyunlarının bu yönü sayesinde zamanınızı en güzel şekilde değerlendireceksiniz. Oyun oynarken kendinizi de tanımış oluyorsunuz. Zeka oyunlarının çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak, bu oyunları oynamak için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Oyunlar Ve Zeka Oyunları

Zeka oyunu oynamayı tercih eden, oyun severler diğer oyunculara göre biraz daha ayrıcalıklı oluyor.Çünkü; herkes zeka oyunu oynamanın önemli olduğu bilincinde değildir. Bu bilinci erkenden fark edenler diğer oyunculara oranla daha ayrıcalıklı olduğunu düşünüyor. Zeka oyunları sayesinde zamanınızı iyi bir şekilde değerlendirdiğiniz gibi sadece bununla sınırlı kalmıyor ayrıca kendinizi de tanımış oluyorsunuz.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunları oynarken kendinizi tanıdığınızı bilmek, güzel bir duygudur. Bunca yıldır, kendinizin hangi konularda başarılı olduğunuzu veya başarısız olduğunu biliyor muydunuz. Gördükleriniz konusunda ne kadar dikkatlisiniz veya gördüklerinizle size sunulan diğer görsellik arasında nasıl bir bağlantı kurduğunuz bu kurulan bağlantının ne derece uyum içinde olduğunu da Zeka oyunlarıyla öğreneceksiniz. Sadece görsel konularda başarınız hakkında bilgi sahibi olmayacak, beyninizi ne kadar kullandığınız, rakamlar aranızın nasıl olduğu, hesap yaparken ne kadar pratik olduğunuza dair daha onlarca husus hakkında kendinizi tanıyacaksınız.

Okuma , yazma konusundaki başarılarınızı da zeka oyunlarının çeşitliliği arasında göreceksiniz. Tüm bunların yanında bugüne kadar sahip olduğunuz birçok bilgiyi de kullanacaksınız. Bazen genel kültür bilgilerinizi bazen ise bugüne kadar okulda öğrendiğiniz ve unuttuğunuzu sandığınız birçok bilgiyi tekrar kullanacaksınız. Zeka oyunları sayesinde yıllardır kullanmadığınız ama kullanmadığınız için bu bilgileri de unutmadığınız her türlü bilginiz tekrar canlanacak ve bu sayede çağın hastalığı olan unutkanlıktan kurtulacaksınız.

Unutkanlık durumunu, insanlar  ilk zamanlarda pek dikkate olmazlar. Yorgundum, aklım karışıktı veya arada böyle şeyler olur çok normal diyerek geçiştirirler. Oysa unutkanlık bir zaman sonra ciddi bir hastalık oluyor ve bu durumdan kurtulamıyor. Unutkanlıktan uzak olmak için zeka oyunları oynamalısınız ve böylelikle beyninizi sürekli kullanırsınız.

Zeka oyunları hakkında daha fazla bilgi için ve zeka oyunları oynamak için  http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret ediniz.

Kelime Kurduran Zeka Oyunları

Zeka oyunları oynadığınız sürece beyin jimnastiği yaparsınız. Bu sayede beyninizi sürekli kullandığınız için unuttuğunuzu sandığınız birçok bilgiyi de hatırlayacaksınız. Zeka oyunları bir nevi bulmaca görevindedir. Uzmanlar, bulmaca çözerek gelecekte karşılaşabileceğiniz alzemheir (unutkanlık) hastalığına karşı önlem almış olursunuz. zeka oyunları sayesinde hem bilgilerinizi tazelersiniz hem de mevcut bilgilerinizi unutmadığınızı anlarsınız.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunları, bilgisayar oyunlarında arasında oynanmaktan en çok keyif alınanlar arasındadır. Bu tarz oyunların yaş sınırı yoktur. 7’den 70’e herkes tarafından kolayca oynanan bu oyunlar, eğlendirici olduğu kadar öğreticidir. zeka oyunları kategorisi içerisinde bulunan çeşitli oyunlar vardır. Kelime bulma oyunu, kelime tahmin etme oyunları, pratiklik gerektiren hız oyunları, rakamlar yapılan hesap oyunları, bulmacalar, bilgi yarışmaları ve daha onlarca oyun zeka oyunları kategorisindedir.

Zeka oyunları oynamak için illa ki okur-yazar olma şartı yoktur. Bu avantaj sayesinde henüz okuma- yazma bilmeyen çocuklara özel oyunlar mevcuttur. Puzzle, hafıza, görülenlerin akılda kalması, dikkat gerektiren diğer oyunlarda bu avantajdan yararlanılarak oynanabilir. Zeka oyunlarının her yaştan insana hitap etmesi de bu sayede doğruluğunu göstermiş oluyor. Bu tarz oyunları, ailenizle birlikte oynamakta çok eğlencelidir. Özellikle bilgi gerektiren yarışma oyunları, aile içerisinde tatlı bir rekabet havası yaratıyor. Bu tatlı rekabetten dolayı, aile içinde hoş tartışmalar, fikir alışverişleri ve daha bir çok eğlendirici durum yaşayabilirsiniz.

Ailenizle ve sevdikleriniz birlikte zaman geçirmek, geçen zamanın boşa gitmediğini bilmek ve oynarken öğrenmek için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz. her yaşa uygun oyun türüne ulaşacağınız bu sitenin bağımlısı olacaksınız ve en ufak bir boş anınızda bile zeka oyunları oynayarak zamanınızı değerlendirmek isteyeceksiniz. Oyun oynamanın sadece zaman geçirmeye yaramadığını ayrıca öğrenmeyi de sağladığını zeka oyunları sayesinde fark edeceksiniz.

Zeka Geliştiren Binlerce Online Oyun

Her oyun eğlenceli ve zevklidir ama hepsi öretici nitelik taşımak. Hele ki internette yer alan online oyunlar için öğretici özellik taşıyıp taşımadığı büyük bir muammadır. Umanlar internette zeka oyunlarının başta çocuklar olmak üzere herkese faydalı olduğunu söylüyorlar. Ancak zeka oyunlarının hangi sitelerde oynanacak olmasını doğru seçmek de çok önemlidir.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunları sizin hem oyun oynama ihtiyacınızı giderir hem zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız hem de beyninizin olumlu yönde çalışması için çok büyük fayda sağlar. Böylece oyun oynarken zekanız da gelişir ve beyin hücrelerinizin yaşlanmasının da önüne geçmiş olursunuz. Tarih boyunca icat edilen oyunlarda hep ince bir zeka örneği ve toplumsal bazı kuralları öğretici özellikler yer almıştır.  Oyunlar sadece mutlu olmak, eğlenmek, zamanı boşa harcamak amacıyla kurgulanmamıştır.

Size yepyeni bakış açıları kazandıran, düşünme stilleri oluşturmanıza yardımcı olan zeka oyunlarını internetten online olarak oynamanızı öneriyoruz. Bunun için de en doğru ve güvenilir internet oyun sitesini kullanmalısınız. http://www.zekaoyunlari1.com adresi, içeriğinde barındığı tüm oyunları sürekli güncelliyor. Her seferinde yepyeni zeka oyunları ile karşılaşıyorsunuz ve bu çok eğlenceli oluyor. Bir oyun cennetini andıran bu sitede zihinsel aktiviteler gerçekleştirerek geleceğe yönelik beyninize yatırım yapmış sayılıyorsunuz. Oyunların oynanması ise oldukça basit. Zaten sitede oyunları rahat oynayabilmeniz için tüm oyunların açıklamaları ve kuralları yazılı halde bulunuyor. Tek bir tıkla yüklenen zeka oyunları hiçbir şekilde donmuyor ya da yarıda kesilmiyor.

Online oyun sitelerinin çoğunda pop-up reklamlar görürsünüz ya da sitenize virüs bulaştırırlar. Kimi sitelerde de dakikalar süren bir üye kayıt sürecinden geçersiniz. Oysa bu oyun sitesi virüs taramasından geçirilmiş oyunlardan ve bilgisayar sisteminize zarara vermeyen yazılımlardan oluşuyor. Ayrıca siteye üye olmak gibi zahmetli bir sürece dâhil olmadan tüm oyunları ücretsiz bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

Her Yaşa Uygun Zeka Oyunları

Zeka oyunları sizin zihninizi sürekli harekete geçirdiği için bütün bilgileriniz tetikte durarak kullanılacakları günü bekler ve zihninizi açık tutar. İnsanlar zihinleri açık olduğunda yani bilgilerini sürekli kullandığında,yaptıkları işleri başarıyla tamamlar. zeka oyunları size sadece zaman geçirtmez, eğlendirmez ayrıca yaşamınızda başarıya ulaşmanız için bir adım önde olmanızı sağlar.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunları oynadığınız sürece,  hangi alanlarda başarı sergilediğinizi öğreneceksiniz. Hesap yapmada ne kadar pratiksiniz ve hızlısınız. Ya da gördüklerinizi hemen kavramada ne derece iddialısınız, okuma ve okuduklarınızı anlamada, yazmada, sahip olduğunuz bilgileri kullanmada ne derece başarılı olduğunuzu bilmiyorsanız, zeka oyunları tüm bu ve benzeri konularda sizi bilgilendirecektir. Oynadığınız zeka oyunları sayesinde beyninizi sürekli kullandığınız için zihninizdeki bilgiler, uyudukları yerden uyanıyor kullanılmayı bekliyor.

Yine aynı şekilde yıllar önceye ait bilgilerinizi unuttuğunuzu zannederken, zeka oyunları sayesinde bilgilerinizi canlandırıyorsunuz. Oyun oynarken kullandığınız bilgilerinizin doğruluğuna şaşıracaksınız veya yanlış cevap verdiğinizde kendinize kızacaksınız. Hesap yaparken ne kadar doğru işlemler yapıyor veya size sunulan harflerle ne kadar anlamlı kelimeler yaratıyorsunuz bunları bilmek kendinize olan özgüveninizi arttıracaktır. İnsanlar yaptıkları her aktivitenin kendilerine yararlı olmasını sağlamalıdır. Spor yaparken yararını görmek, sinemaya giderek yararını görmek, arkadaşlarla sohbet edildiğinde o sohbetten yarar görmek ve daha bir çok aktivitede insanlar kendilerine yararlı olacak işler yapmalıdır.

Zeka oyunları oynayarak kendiniz için oldukça yararlı bir iş yapmış olacaksınız. Oyun oynamanın çocuklar için olduğu düşüncesi zeka oyunları sayesinde yok olacak ve oyun oynamanın bir yaş sınırının olmadığı herkes tarafından bilinecek. Zeka oyunlarını her yaş grubundan insan oynayabilir. Oyun oynamak herkesin hakkıdır ve yaşınıza aldırış etmeden oyun oynama hakkınızı kullanabilirsiniz. Zeka oyunlarının çeşitliliğini görmek ve bu oyun türlerini oynamak istiyorsanız http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’nin En Kaliteli Zeka Oyunları

zeka oyunları bugün internetin en çok oynanan oyunları arasındadır. Birçok insan oyun oynarken düşünmeyi ve sorgulamayı sever. Amaçsız yere sadece hoşça vakit geçirmek yerine oynarken öğrenmeyi ve kendini geliştirmeyi isteyen insanların tercihi zeka oyunları olmaktadır.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Oyun arşivinde kaliteli ve zeki detaylar taşıyan zeka oyunlarının yer aldığı bir site gerçek bir zeka oyun sitesi sayılabilir. Bu konuda bilgi birikimine sahip ve tecrübeli kişiler http://www.zekaoyunlari1.com sitesindeki oyunları oynadıklarında çok ideal bir zeka oyun sitesi olduğu konusunda hemfikir olacaklardır. Bil Kazan ve Akıl Makinesi gibi bugün klasikler haline gelmiş zekâ oyunlarından tutun da yeni tasarlanmış zeka oyunlarının hemen hepsi bu sitede yer alıyor. İnternette oyun oynarken sıklıkla karşılaşılan oyunun donması gibi bir sorun burada yaşanmıyor. Bu da sitenin güçlü bir alt yapıya sahip olduğunun bir göstergesidir. Oyun keyfiniz kaçmadan saatlerce hem de ücretsiz olarak zekâ oyunlarını oynayacaksınız.

Üstelik zihinsel olarak da beyninizi çalıştırmış olacaksınız. Oyunların hızlı yüklenmesi de en keyif verici özelliklerin başında geliyor. Sorunsuz oyun keyfinin adresi olan örnek sitemizde her yaş gurubundan kişi için güvenli bir içerik söz konusudur. Çocukların internette oyun oynamalarına tek başlarınla müsaade edilmemelidir. Öncelikle anne ve baba tarafından oyun sitesinin içeriği kontrol edilmeli ve oyunlar incelenmelidir. Kalitesi ile örnek gösterdiğimiz oyun sitesi de gönül rahatlığı ile online oyun oynanabilecek güvenilir bir içeriğe sahiptir ve bu konuda titiz davranılmaktadır.

İnternette oyun oynamanın amacı boşa vakit geçirmek ve sadece eğlenmek olmamalıdır. Hoş bir vakit geçirirken kendimizse de oynadığımız oyunun bir faydası olmalıdır. Bundan dolayı zeka oyunlarının oynanması hem size hem de beyninize fayda sağlayacaktır. Çünkü tüm zeka oyunları aynı zamanda çok eğlencelidir.

En Öğretici Zekâ Oyunları Burada

Hafıza oyunları, Puzzle oyunları, göz yanılmaları oyunları, beceri oyunları ve Sudoku hepsi birer zeka oyunudur. Zekayı geliştirirler, düşünmeyi sağlarlar, beynin her iki tarafının da çalışmasına yardımcı olurlar. Zeka oyunları eğlendirmekten çok zihinsel süreçleri çalıştırmayı hedeflemektedir.

Zeka oyunları gazete ve dergilerde farklı şekillerde karşımıza çıkabiliyordu. Bugün bilgisayarlarda da yüzlerce zeka oyunu çeşidi yer alıyor. Ayrıca internet üzerinden de online olarak zeka oyunlarından istediğinizi oynayabilirsiniz. Böylece internetin erişebildiği her yerde, cep telefonundan bile zeka oyunları verimli bir vakit geçirebiliyorsunuz.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Bir oyun sitesinde önemli olan hızlı yüklenmesi ve kaliteli bir görünüme sahip olmasıdır. http://www.zekaoyunlari1.com sitesini de hızı ve kaliteli içeriği açısından oyun severlere rahatlıkla önerebiliyoruz. Eğer çocuğunuz okul öncesi çağda ise ona oynatacağınız zeka oyunları daha çok oyuncak merkezlidir. Okul çağındaki çocuklar bilgisayar ortamındaki dijital zeka oyunları ile tanıştırılabilir ve bir yetişkin gözetiminde zeka oyunlarını oynamalarına yardımcı olunabilir. İnternetteki zeka oyunlarının birçoğu önceden kağıt üzerinde var olan geleneksel zeka oyunlarının dijital ortama aktarılmış halidir.

Oyun sitelerinin çoğalması bu konuda oyun severleri bazı tehlikeli içeriklere yöneltebilmektedir. Oyun sitelerinde seçici davranılmalı ve zeka oyunlarının kalitesi kontrol edilmelidir. Binlerce zeka oyunu sitesin içerisinde kalitesi ve güvenilir içeriği ile sıyrılan en önemli adreslerin başında zekaoyunlari1.com geliyor. İçeriğinde sadece online olarak oynanabilen zeka oyunlarının yer aldığı sitede hafıza oyunlarından Sudoku’ya kadar sayısız zeka oyunu çeşidi bulunmaktadır.

Bütün oyunlar düzenli bir şekilde altı kategori başlığı altında ayrılmıştır. Hızı ve kalitesi ile diğer oyun sitelerinden büyük bir farkla ayrılan bu örnek oyun sitesinde oyunlar çok hızlı yükleniyor ve oynanırken kesilmeler yaşanmıyor. Ayrıca oyunların görüntüleri de oldukça kalitelidir. Bilgisayarınızın sistemi de hiçbir şekilde zorlanmaz.

Zeka Oyunları İle Beyin Jimnastiği

Önceden oyun oynamak sokakta toza toprağa bulanmak ve oradan oraya koşuşturmak gibi bir anlam ifade ederdi. Oysa bugün oyun denilince hem kas gelişimini hem de zihinsel gelişimi destekleyen oyunlar tercih edilmektedir. Bunda hem gelişen psikoloji biliminin araştırmaları hem de teknolojinin büyük etkisi vardır. Bilgisayardan oyun oynamak bugünün çocuklarına çok normal gelmektedir.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Farklı çeşitlere ayrılan oyunlar içerisinde en faydalı olanları kas gelişimini destekleyenler ile zihinsel gelişimi destekleyen Zeka Oyunladır. Oyunun özünde tarihten bu yana bir zeka kırıntısı her zaman olmuştur. Bunun yanında eğlence bütün oyunların temelinde var olmaktadır. Oyunları seçerken boşa vakit harcatan değil zeka kullanmayı ve düşünmeyi gerektiren oyunlar olmasına dikkat edilmelidir. İnternette hangi zeka oyunlarını oynayacağınızı belirlerken bunu kaliteli bir site üzerinden yapmanızda fayda vardır.

Daha hızlı ve güvenilir bir zekâ oyunu deneyimi yaşamak için size http://www.zekaoyunlari1.com adresini önerebiliriz. Bu sitede istemediğiniz kadar çok oyunu bir arada bulabilirsiniz. Ayrıca tüm oyunlar zeka geliştirici özelliklerine göre titizlikle seçilmiş. Zekâ oyunlarının kaliteli görüntüye sahip olduğu ve hızlı bir şekilde yüklendiği de görülmektedir. Tüm oyunlar eğlendirirken faydalı bir içeriğe de sahiptir. Her oyun farklı özelliklere sahiptir ve hiçbir oyun birbirine benzememektedir. Bu oyun sitesinde, her şey ziyaretçilerin rahatlığı için düzenlenmiş. Her yaş grubundan oyun severin oyunları kolaylıkla oynayabilmesi için tüm oyunların sayfasında oyunun nasıl oynandığı anlatılmış. Oyunları başlatmak çok kolaydır.

Zeka Oyunları oynamanın hafızayı kuvvetlendirdiği ve zihinsel gelişimi olumlu yönde geliştirdiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bunun için her yaştan insanın zeka oyunu oynaması mümkündür. Sadece zeka oyunlarında belli bir yaş seviyesi belirlenmektedir. Tüm zeka oyunlar online olarak ücretsiz şekilde üstelik defalarca oynanabilmektedir.

Ücretsiz Puzzle Oyunları Oyna

Yapboz oyunları dünyanın en gelişmiş en güzel, güzel olduğu kadar da en zevkli oyun çeşitlerinden bir tanesidir. Puzzle oyunları çeşit bakımından diğer oyun kategorilerden daha fazladır. Nedeni ise her çeşit nesnenin resmin veya hayvanların yapboz oyunu basit bir şekilde parçalara ayrılıp oyun haline getirilebilmektedir. Oyuncu olarak sizinde yapmanız gereken tek tek parçaları uygun yerlerine yerleştirerek resmi birleştirmek.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Bazı yapbozlarda parça sayısı normalden fazladır ki  bu da o yapbozun zorluk derecesini gösterir ama yılmak yok birleştirmeye devam kimi zaman karşımıza en sevdiğimiz dizi film oyuncularının yapbozları çıkar o zaman daha da zevkle birleştiririz. Önceden kartondan aldığımız yapboz parçalarından birisi veya birkaçı kaybolduğunda kardeşimizle veya ortalığı toplarken gözden kaçırmış annemizle kavga ederdik yapboz parçasını fark edemeyip attığı için ama şimdilerde kimseyle kavga etmenize gerek yok. İnternet sitelerinden oynayacağınız puzzle oyunlarında her hangi bir parçanın kaybolması söz konusu değildir.

Yapboz oyunları çocukların bir bütünün parçalarını çok kısa sürede hızlı bir şekilde fark edip düzgünce yerine yerleştirmesi açısından önemli bir yeri vardır. Çocuklarınıza puzzle oyunları oynata oynata bu becerileri artırabilir hoşça vakit geçirirken bir yandan da zeka gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Bilindiği gibi zeka insanların her yaş sınıfında farklı uğraşları sonucunda artan bir olgudur. Özellikle gençlerin zekalarını artırmaları hem okul hayatında hem de normal yaşantısında oldukça önemlidir. Bunun için zeka artırıcı oyunlar çocuk gelişimde önemlidir.

Çeşitli zeka oyunları bulabileceğiniz http://www.zekaoyunlari1.com sitesindeki puzzle oyunları her geçen gün daha değişik farklı zorluk seviyesinde puzzle oyunları ile ziyaretçilerine hizmet vermemektedir. Her gün hem oyun sayısı artmakta hem de oyun oynayan kişi sayısı artmakta sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Daha fazla zeka oyunları için sitemiz ziyaret edebilirsiniz...

Sudoku Oynamak Hiç Bu Kadar Zevkli Olmamıştı

Sudoku oyunu Japonlar tarafından bulunan zeka oyunlarından bir tanesidir. Sudoku oyununun nasıl oynandığını tam olarak çözebilen kişilerde fark edilir şekilde zeka artışı yapılan araştırmalar göstermektedir. Sudoku oyununun genel yapısı dokuzun katı kareden oluşmaktadır ve soldan sağa veya aşağıdan yukarı tüm karelere birden dokuza kadar rakamları veya nesneleri yerleştirerek bütünlük sağlamaya çalışmaktır.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Yani rakamları veya nesneleri öyle bir yerleştir ki tüm satır veya sütun boyunca tek sefer kullan. İşte bu satır ve sütunlara rakamları yerleştirmeye çalışırken bazen o kadar zorlanacaksınız ki çözdüğünüzde farklı hissedeceksiniz.

Sudoku oyunları gazetelerin eklerinde verilmekle birlikte artık internet sitelerinde de oynanabilmektedir. Sudokun her çeşidini bulabileceğiniz zorluk derecesini seçip oynayabileceğiniz güzel sitelerden biriside Zekaoyunlari1.com dur. Siteye her gün farklı kategorilerde oyunlar eklenmekte ve her geçen gün oyun oynayan insan sayısı artmaktadır. Sitede kategori edilmiş yüzlerce zeka oyunları sizleri beklemektedir. Sudoku oyunlarından en zor olanını oynama çalıştığınızda gerçekten zorlandığınızı göreceksiniz. Farklılık arayanlar için sizin kalitenize size yakışır bir site arıyorsanız Zekaoyunlari1.com tam size göre girip bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Oyunları bilgisayar ortamında oynayacağınız için kağıda veya kaleme ihtiyaç duymayacak sadece klavye mause hareketleri ile oyunları oynayabilirsiniz. http://www.zekaoyunlari1.com sitesinde sadece sudoku oyunları değil diğer kategorilerdeki oyunları da oynayabilir hem eğlenebilir oynarken de zekanızı geliştirebilirsiniz.

Zeka her insanın her yaşta gelişmeye açık bir fonksiyondur bunun için zeka geliştirmekteki oyunların önemini azımsamamak lazım. Onun için özellikle çocuklarınız bu tarz oyunları oynayarak zeka gelişimine sizde yardımcı olabilirsiniz. Gözünüz arkada kalmadan saatlerde vakit geçirmesine o oyundan diğerine geçmesine gönül rahatlığı ile izin verebilirsiniz.

Ücretsiz Hafıza Oyunları

Hafıza bilindiği gibi insanlardaki hatırlama yetenekleri ile ilgili bir olgudur. Özellikle orta yaş grubundaki insanlarda hafıza kısa süre sonra kaybolmakta hatırlamakta zorluk çekmektedir. Bunun yanında çocuklardaki beyin yapısı süngerimsi olduğundan neyi versen çok kısa sürede beynine yazmakta ve sürekli olarak hatırlamaktadır.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Çocukların gelişimde hafızanın önemi saymakla bitmez küçük bir örnek vermek gerekirse bakkaldan üç ekmek altı yumurta al gel diye çocuğunuzu gönderdiğinizde kağıda yazma gereği dahi duymaz ancak orta yaş kesimdeki insanlar illaki kağıda yazar ve ancak o şekilde hatırlar. Çocukların hafıza gelişini çocukların en fazla ilgisini çeken oyunlarla pekiştirmek daha ileri yaşlarda hafıza kaybı yaşamamaları açısından önemlidir.

Hafıza oyunları bilgisayar ve internetin yaygınlaşması ile birlikte özellikle oyun sitelerindeki zeka oyunları ile daha da ulaşımı kolaylaşmakta ve daha zevkli hale gelmiştir. Birden çok oyunlarla veya kolay, orta ve zor zorluk seçenekleri ile kendinize göre oyunlar bulabileceğiniz zevkle oynayabileceğiniz rakipleri arasından kalitesi ile ön plana çıkan tek site http://www.zekaoyunlari1.com’dur. Bu sitenin diğerlerinden farkı her yüklenen oyun her verilmeye çalışılan bilgi site kullanıcıları içindir. Diğer oyun siteleri gibi siteye girer girmez onlarca reklam açılma o siteden bu siteye yönlendirme veya oyun oynarken dört bir yandan reklam açılarak oyunu yarıda kesme gibi bir şey olamaz.

Her gün yeni zeka oyunları önce oynanıp editörler tarafından onaylanıp o şekilde siteye yüklenmektedir. Siteye girdiğinizde sade tasarımı son derece kullanışlı menü yapısı ile ziyaretçilerin oyunu ararken vakit kaybetmesini son derece kısaltmıştır. Üst kısımdaki menüden oynayacağınız oyunun kategorisini seçin daha açılan sayfadan oyununuzu seçin ve oyna tuşuna basarak hoş vakit geçirmeye başlayın hepsi bu kadar. İyi oyunlar.

Beceri Oyunları Oyna

Beceri oyunları bilindiği gibi çocukların zeka gelişimi için son derece önemlidir. Çocukluğumuzda evde arkadaşlarla oynarken ya kağıtları katlayıp uçak veya değişik şekiller yapmaya çalışırdık yada kartonlardan çeşitli nesneler yapmaya çalışırdık ama şimdiki çocuklar çok şanslı ellerinin altında internete bağlı bilgisayarları var. İnternet ortamındaki çeşitli oyun sitelerinde beceri oyunlarını oynayarak hem zekalarını hem de becerilerini geliştirmektedirler.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Az önce dedim ya şimdi ki çocuklar çok şanslı çocuklar şanslı olduğu kadar ailelerde şanslı hayatta oyuncak alımı kısıtlı iken oyun sitelerindeki oyun ve oyuncak çeşidinde hiçbir kısıtlama yoktur. İstediğiniz kadar oyunu istediğiniz zaman oynayabilirsiniz.

zeka oyunları  oynamak isteyenler şimdi size bir site ismi söyleyeceğim bu siteyi sık kullanılanlarınıza ekleyin direk oradan girebilirsiniz site ismi www.zekaoyunlari1.com bu sitede birbirinden değişik güzel oyunları bulabilirsiniz. Ayrıca siteyi günlük ziyaret etmeniz sizin menfaatinizedir. Şöyle ki her gün yeni güncel oyunlar eklenerek oyun arşivini artırmaktadır.

İnternet siteleri ve çeşitli zeka oyunları çocukların zeka gelişimi açısından önemlidir. Ancak sitelerin tamamı bu yönde hizmet etmemektedir. Farklı alakasız reklamlarla aşırı şiddet içeren oyunlarla veya kumar bahis gibi oyunlarla özellikle çocukları farklı yönlendirmeler yapmaktadırlar. http://www.zekaoyunlari1.com web sitesi oyun siteleri arasında hem kalitesini hem de neye hizmet ettiğini ispatlamış durumdadır. Her yaştan insan grupları için yüzlerce oyunun bulunduğu yegane sitelerden bir tanesidir özellikle çocuklarınızın hoşça vakit geçirebileceği güvenilir bir ortamdır. Zekaoyunlari1.com sitesine her oyun direk olarak koyulmaz öncelikle editörler tarafında oyun oynanıp çocuklar için zararlı diye tabir edilen şiddet, kumar vs gibi zararlı görülen bir durum yok ise ancak o zaman onaylanıp siteye ve uygun kategorisine koyulur. Lafı fazla uzatmadan herkese bu siteden oyun oynamasını tavsiye ederim.

Ücretsiz Zeka Oyunları Oyna

Çocuklardaki zeka gelişimi için doktorlar ve bilim adamları oyunların öneminden her fırsatta bahsetmektedir. Zeka gelişimi oyunun nasıl olduğundan zorluk derecesinden ve nasıl oynandığı ile doğru orantılıdır. zeka oyunlarına genel olarak bakarsak kimisi genel kültür soruları içerir kimisi güncel konular içerir ki bunlar yazısal olan oyunlardır. zeka oyunlarının bir değişiği de beyni geliştirmeye yönelik olanlarıdır.

Bunlar ya bir labirent bilmecesidir alttan başlar çıkışı bulmaya çalışırsınız yada iki nesne arasındaki beş farkı yedi farkı bulmanız istenmektedir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki labirent oyunları oynayan çocuklar hayatta karşılarına çıkan sorunlara daha sakin davranıp çözüm yollarını kendileri bulmayı seçiyor.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Nesneler arasındaki fark bulma oyunları daha çok gözlerin ince ayrıntılara dikkat etmesi açısından önemlidir. Aradaki farkları bulmaya çalışırken resmi en ince ayrıntılara kadar inceler ve beynine yerleştirir. Bu şekilde de beyni ister istemez gelişmiş olur.

Bilgisayar kullanıcıların artmasından sonra internet sitelerinin önemi daha da çok ortaya çıkmıştır. Daha öncelerde kağıt veya nesnelerle oynanan oyunlar artık zeka oyunları gibi kaliteli siteler üzerinden de oynanabilmektedir. http://www.zekaoyunlari1.com her yaştan grup insanların zevk ve güvenle oyun oynayabileceği oyun oynarken zekalarını geliştirebileceği kendi sınıfı içinde önemli sitelerden bir tanesidir. Her gün yöneticiler tarafından denenerek yeni oyunların eklendiği, hataların giderildiği değişik ve güzel oyunlar için istatistiklerin tutulduğu değişik zeka oyunlarında tek sitedir.

www.zekaoyunlari1.com zeka oyunların yanında hafıza oyunları, göz yanılma oyunları, puzzle oyunları, beceri oyunları ve sudoku gibi bir birinden değişik her yaşa hitap eden oyunlar bulunmaktadır. Siteyi her gün ziyaret etmeniz sizin açınızdan önemlidir. Her kategoride yüzlerce oyunla günün her saatinde hizmetinizdedir. Oyun sayısı her geçen artmakta olup sizleri beklemektedir.