27 Kasım 2011 Pazar

Kelime Kurduran Zeka Oyunları

Zeka oyunları oynadığınız sürece beyin jimnastiği yaparsınız. Bu sayede beyninizi sürekli kullandığınız için unuttuğunuzu sandığınız birçok bilgiyi de hatırlayacaksınız. Zeka oyunları bir nevi bulmaca görevindedir. Uzmanlar, bulmaca çözerek gelecekte karşılaşabileceğiniz alzemheir (unutkanlık) hastalığına karşı önlem almış olursunuz. zeka oyunları sayesinde hem bilgilerinizi tazelersiniz hem de mevcut bilgilerinizi unutmadığınızı anlarsınız.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunları, bilgisayar oyunlarında arasında oynanmaktan en çok keyif alınanlar arasındadır. Bu tarz oyunların yaş sınırı yoktur. 7’den 70’e herkes tarafından kolayca oynanan bu oyunlar, eğlendirici olduğu kadar öğreticidir. zeka oyunları kategorisi içerisinde bulunan çeşitli oyunlar vardır. Kelime bulma oyunu, kelime tahmin etme oyunları, pratiklik gerektiren hız oyunları, rakamlar yapılan hesap oyunları, bulmacalar, bilgi yarışmaları ve daha onlarca oyun zeka oyunları kategorisindedir.

Zeka oyunları oynamak için illa ki okur-yazar olma şartı yoktur. Bu avantaj sayesinde henüz okuma- yazma bilmeyen çocuklara özel oyunlar mevcuttur. Puzzle, hafıza, görülenlerin akılda kalması, dikkat gerektiren diğer oyunlarda bu avantajdan yararlanılarak oynanabilir. Zeka oyunlarının her yaştan insana hitap etmesi de bu sayede doğruluğunu göstermiş oluyor. Bu tarz oyunları, ailenizle birlikte oynamakta çok eğlencelidir. Özellikle bilgi gerektiren yarışma oyunları, aile içerisinde tatlı bir rekabet havası yaratıyor. Bu tatlı rekabetten dolayı, aile içinde hoş tartışmalar, fikir alışverişleri ve daha bir çok eğlendirici durum yaşayabilirsiniz.

Ailenizle ve sevdikleriniz birlikte zaman geçirmek, geçen zamanın boşa gitmediğini bilmek ve oynarken öğrenmek için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz. her yaşa uygun oyun türüne ulaşacağınız bu sitenin bağımlısı olacaksınız ve en ufak bir boş anınızda bile zeka oyunları oynayarak zamanınızı değerlendirmek isteyeceksiniz. Oyun oynamanın sadece zaman geçirmeye yaramadığını ayrıca öğrenmeyi de sağladığını zeka oyunları sayesinde fark edeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder