27 Kasım 2011 Pazar

Sudoku Oynamak Hiç Bu Kadar Zevkli Olmamıştı

Sudoku oyunu Japonlar tarafından bulunan zeka oyunlarından bir tanesidir. Sudoku oyununun nasıl oynandığını tam olarak çözebilen kişilerde fark edilir şekilde zeka artışı yapılan araştırmalar göstermektedir. Sudoku oyununun genel yapısı dokuzun katı kareden oluşmaktadır ve soldan sağa veya aşağıdan yukarı tüm karelere birden dokuza kadar rakamları veya nesneleri yerleştirerek bütünlük sağlamaya çalışmaktır.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Yani rakamları veya nesneleri öyle bir yerleştir ki tüm satır veya sütun boyunca tek sefer kullan. İşte bu satır ve sütunlara rakamları yerleştirmeye çalışırken bazen o kadar zorlanacaksınız ki çözdüğünüzde farklı hissedeceksiniz.

Sudoku oyunları gazetelerin eklerinde verilmekle birlikte artık internet sitelerinde de oynanabilmektedir. Sudokun her çeşidini bulabileceğiniz zorluk derecesini seçip oynayabileceğiniz güzel sitelerden biriside Zekaoyunlari1.com dur. Siteye her gün farklı kategorilerde oyunlar eklenmekte ve her geçen gün oyun oynayan insan sayısı artmaktadır. Sitede kategori edilmiş yüzlerce zeka oyunları sizleri beklemektedir. Sudoku oyunlarından en zor olanını oynama çalıştığınızda gerçekten zorlandığınızı göreceksiniz. Farklılık arayanlar için sizin kalitenize size yakışır bir site arıyorsanız Zekaoyunlari1.com tam size göre girip bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Oyunları bilgisayar ortamında oynayacağınız için kağıda veya kaleme ihtiyaç duymayacak sadece klavye mause hareketleri ile oyunları oynayabilirsiniz. http://www.zekaoyunlari1.com sitesinde sadece sudoku oyunları değil diğer kategorilerdeki oyunları da oynayabilir hem eğlenebilir oynarken de zekanızı geliştirebilirsiniz.

Zeka her insanın her yaşta gelişmeye açık bir fonksiyondur bunun için zeka geliştirmekteki oyunların önemini azımsamamak lazım. Onun için özellikle çocuklarınız bu tarz oyunları oynayarak zeka gelişimine sizde yardımcı olabilirsiniz. Gözünüz arkada kalmadan saatlerde vakit geçirmesine o oyundan diğerine geçmesine gönül rahatlığı ile izin verebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder