27 Kasım 2011 Pazar

Rakamlarla Zeka Oyunu

Zeka oyunları sayesinde, zeka testi yapabilirsiniz. Dilerseniz kendinizi test edin dilerseniz çevrenizde bulunan insanlara bu oyunu oynatarak onların zekalarını test edin. Bu şekilde hangi arkadaşınızın ne derece de mantıklı hareket ettiğini görebilirsiniz. Ayrıca oyun esnasın hoş bir rekabet olur ve arkadaşlar arasında bir anda yarışma ortamı gibi bir durum söz konusu olur. Bu heyecanlı durum sizleri heyecanlandırdığı gibi eğlenmenize de zemin hazırlar.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunlarını yalnız oynadığınızda aldığınız zevki, birkaç kişi birlikte olarak oynadığınızda daha fazla hissedeceksiniz. Zeka oyunlarından aldığınız zevk ve memnuniyet sizin arkadaşlarınızda düzenli olarak yapacağınız  aktive olacaktır ve zeka oyunları günleriniz dahi olabilir. zeka oyunlarının belirli bir kesime hitap etmesi gibi bir durum söz konusudur. Her kesimden, her yaştan insan zeka oyunları oynayabilir.

Üstelik okuma- yazma bilmek zorunlu diye de bir şart koşulmuyor. Zeka oyunlarında genellikle, akılınızı nasıl kullandığınız, ne derece pratik olduğunuz ve karşılaştığınız durumlara karşı alternatif çözümler getirebileceğinize dair konulara yönelik oyun türleridir. Konuyla ilgili örnek vermek gerekirse, mesela size önce farklı resimlerin olduğu bir sayfa gösterilecektir, daha sonra o resimlerin üzeri kapanacak ve bir başka sayfada size resimler tek, tek belirtilecektir.

Bu belirtilen resimlerin ilk gösterilen sayfada nerede yer aldığını bulmanız isteniyor. Daha sonra verdiğiniz doğru cevapların her birinde puan alıyorsunuz. Bu oyunun amacı hafızanızın ne kadar kuvvetli olduğunu ölçmenize yardımcı oluyor. Ayrıca hafızanızın kuvvetli olduğunu ölçtüğünüz gibi ne derece dikkatli olduğunuzu da ölçmüş oluyorsunuz.

Zeka oyunlarının bu yönü sayesinde zamanınızı en güzel şekilde değerlendireceksiniz. Oyun oynarken kendinizi de tanımış oluyorsunuz. Zeka oyunlarının çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak, bu oyunları oynamak için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder