27 Kasım 2011 Pazar

Zeka Oyunları Öğreticidir

Zeka oyunları, eğlendirmekle kalmıyor ayrıca öğretici oluyor. Zeka oyunları nasıl öğretici olur diye bir merakınız varsa, bu merakı Zeka oyunları oynayarak giderebilirsiniz. Düzenli olarak bu tarz oyunlar oynadığınız hiç farkında olmadan ciddi bir şekilde bilgi sahibi oluyorsunuz. Yavaş, yavaş edindiğiniz bilgiler hafızanızda kalıcı bir yer ediyor ve unutulmayan bilgilere sahip olmanın avantajından günlük hayatta yararlanıyorsunuz.

[caption id="" align="aligncenter" width="550" caption="zeka oyunları"]zeka oyunları[/caption]

Zeka oyunları oynamanın yaş sınırı yoktur. Yaş sınırı olmadığı gibi aynı oyunu defalarca oynayabiliyorsunuz.bilgisayar sayesinde bir sınırlama olmadan defalarca oynayabileceğiniz zeka oyunları sizin için iyi bir beyin jimnastiği olacaktır. Zeka oyunları kategorisinde bulunan oyun türleriyle genellikle gazetelerin bulmaca eklerinde karşılaşıyoruz. Kelime bulma oyunları, rakam bulma oyunları, sarmal bulmacalar, çengel bulmacalar, iki resim arasındaki 7 farkı bulmak ve labirent oyunları gibi bir çok oyun türü gazetelerde veya ilgili dergilerde insanlara sunulmaktadır. Yalnız gazete üzerinde oynanan oyunlarda ufak bir yanlış yaptığınızda oyunun gidişatı bozuluyor ve oynadığınız oyundan aldığınız keyfe gölge düşüyor. Aynı oyun türlerini bilgisayar aracılığıyla internette oynadığınız zamanlarda, yapacağınız bir hata sizin oyundan alacağınız keyfe gölge düşürmeyecektir. Hata yaptığınız zamanlarda oyunu kapatıp, yeniden başlayabilme imkanınız olacaktır. Defalarca oynama imkanınız olan zeka oyunları sizin oyun oynamaktan aldığınız hazzı en üst seviyeye ulaştıracaktır. Zeka oyunları kendi arasında çeşitlere ayrıldığından her tür farklı bir kitleye hitap etmektedir.

Göz yanıltmaları, puzzle, resim bulmaca ve benzeri oyunlar genellikle yaşı küçük olan oyuncular tarafından tercih edilirken, kelime bulma, rakam bulma, matematik işlemi yapma, hesap yapma gibi oyunlarda ilk okul seviyesindeki çocukların tercihleri arasında yer almaktadır. Bilgi yarışmalarında sorulan ciddi bilgi birikimi gerektiren zeka oyunları da genellikle lise ve daha yüksek yaşlardaki oyuncular tarafından tercih edilmektedir.

Zeka oyunları oynamak için http://www.zekaoyunlari1.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder